Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας:Συζήτηση με θέμα το Ασφαλιστικό, την Δευτέρα 9 Νοέμβρη,στις 7 μμ, στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας

Τουμπιώτες- Τουμπιώτισσες,
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το τεράστιο έγκλημα της «μεταρρύθμισης», όπως λέει, του ασφαλιστικού. Η κοινωνική ασφάλιση, μας αφορά όλους! Είναι το δικαίωμα στη σύνταξη, το δικαίωμα στην υγεία και την πρόνοια. Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, η προστασία της μητρότητας, των αναπήρων, η προστασία
από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη 500 ευρώ και έρχονται νέες σαρωτικές μειώσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνεχώς υποβιβάζονται, τα νοσοκομεία καταρρέουν, τα κέντρα υγείας κλείνουν!
Την ίδια στιγμή χαρίζονται χρέη εκατομμυρίων σε βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες· απαλλάσσονται από εισφορές στα ταμεία, από πρόστιμα, από φορολογία, επιδοτούνται με ζεστό χρήμα που αρπάζουν από τις δικές μας αιματηρές θυσίες!
Τη Δευτέρα, 9 Νοέμβρη, η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας οργανώνει εκδήλωση- συζήτηση με θέμα «Οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό. Ο αγώνας για Κοινωνική Ασφάλιση για όλους», στις 7 μμ, στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας. Εισηγητής ο δικηγόρος Μηναΐδης Κ. 
Παρεμβάσεις θα γίνουν από σωματεία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων, επιτροπές ανέργων, τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Τούμπας.
Η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και των δανειστών τσακίζει ό,τι άφησαν όρθιο οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ήδη έχουν ψηφιστεί σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και έρχονται και άλλα, ενώ η παρουσία του «αυτόματου κόφτη» (δημοσιονομικό συμβούλιο) εγγυάται τη μόνιμη επιβολή μέτρων, σε κάθε απόκλιση του προϋπολογισμού, αποκλίσεις που πρέπει να θεωρούνται βέβαιες.
Εμείς, ο εργαζόμενος λαός, έχουμε μόνο μια διέξοδο. Να ξεσηκωθούμε! Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την άθλια ζωή, την ανεργία, τη μισή δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα για να αυγαταίνουν τα κέρδη λίγων.
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη παντού, στους κλάδους και τις γειτονιές· είναι το δικό μας όπλο! Δυναμώνουμε την ενότητά μας, τα σωματεία μας, συσπειρωνόμαστε γύρω από τη Λαϊκή Επιτροπή.
  • Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
  • Τέρμα πια στη φοροληστεία! Κάτω οι φόροι, σημερινοί και προηγούμενοι!
  • Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων.
  • Όχι στις ομαδικές απολύσεις!
  • Όχι στους μισθούς πείνας. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, κανένας χωρίς συλλογική σύμβαση, κανένας ανασφάλιστος!
  • Κάλυψη των απωλειών τώρα! Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων! Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

12 Νοέμβρη απεργούμε, κλείνουμε το μαγαζί μας, συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ., στις 10:30, στο άγαλμα Βενιζέλου.

                                ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΜΠΑΣ                

                                        Τυρολόης με Αγ. Φίλωνος 9  -  τηλ. 6978594724