Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων

Μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη θα ολοκληρωθεί η δεύτερη ομάδα προαπαιτούμενων μέτρων είναι η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας όπου εγκρίθηκαν τα 2 δισ. ευρώ της υποδόσης και η
πρόσβαση στα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Καλωσορίζουμε τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη τη δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε ότι «καλέσαμε τις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν τη συνεργασία με τους θεσμούς στη δεύτερη και τελική δέσμη ορόσημων και στα μέτρα που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση».

«Μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων», δήλωσε και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. Εκτίμησε ότι «οι ελληνικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν το σύνολο των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση», ενώ πληροφορίες από την ελληνική αποστολή αναφέρουν πως θα χρειαστούν περίπου 6 δισ. ευρώ.

«Ελλάδα επόμενα βήματα: 2η σειρά των προαπαιτούμενων που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη», έγραψε στο twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπορβόσκις.

Συνεπώς, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή που θα περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα μέτρα που απομένουν για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ και μεταξύ των μέτρων είναι και το Ασφαλιστικό.

902.gr