Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Αποκαλυπτικά στοιχεία που δείχνουν την εξαθλίωση της ζωής των λαϊκών ανθρώπων

Το ότι οι άνθρωποι του μόχθου στερούνται υπηρεσιών Υγείας αν δε βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, είναι γεγονός που το ζουν όσοι έχουν τέτοια ανάγκη. Μια τέτοια εικόνα, που μάλλον είναι χειρότερη, δίνει έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία αναφέρει ότι: 
Το 2013, ένας στους δέκα Ελληνες που αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας δεν πήγε για θεραπεία λόγω κόστους, συμπληρώνοντας ότι λόγω κρίσης υπερδιπλασιάστηκε αυτός ο αριθμός. 
Το 2013 ήταν για την Ελλάδα ο τέταρτος συνεχόμενος χρόνος που οι συνολικές δαπάνες υγείας μειώθηκαν, σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ που έχουν αύξηση των δαπανών υγείας. 
Οι συνολικές δαπάνες υγείας στη χώρα μας ανά
κάτοικο το 2013 ήταν 2.366 δολάρια, σχεδόν 1.100 λιγότερα από το μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ, που είναι 3.453 δολάρια. Το 31% των δαπανών υγείας στην Ελλάδα προέρχεται κατευθείαν από τις τσέπες των εργαζομένων, αρκετά πάνω από το μέσο όρο ιδιωτικών δαπανών υγείας στις χώρες του ΟΟΣΑ, που είναι 19%. 
Στην Ελλάδα, τα ποσά που πλήρωσαν τα νοικοκυριά για επισκέψεις σε γιατρό, εξετάσεις, φάρμακα κ.ά. αποτελούν (σύμφωνα με τα στοιχεία του 2013) το 4,1% των αγορών τους για υλικά και υπηρεσίες. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στις χώρες - μέλη του ΟΟΣΑ ήταν 2,8%. 
Ολα αυτά, δε, την ώρα που η κυβέρνηση κάνει νέες μειώσεις κρατικών δαπανών στον τομέα της Υγείας. 
Αποκαλυπτικά στοιχεία που δείχνουν την εξαθλίωση της ζωής των λαϊκών ανθρώπων.  
Θα το αφήσουμε έτσι να περνάει; `Η θα αντεπιτεθούμε;

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 
Σάββατο 7 Νοέμβρη 2015