Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Κυριακή 7 Μάη:Απεργούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Εμπορίου.Κλειστά καταστήματα από αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ

Απεργούν την Κυριακή 7 Μάη οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Εμπορίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας. Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και Σύλλογοι Αυτοαπασχολουμένων και Ενώσεις ΕΒΕ.
Η «απελευθέρωση» του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή περιλαμβάνεται στα αντιλαϊκά μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση - κουαρτέτο. Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, με παρεμβάσεις στη διάρκεια της «τουριστικής περιόδου» και τον ορισμό των «τουριστικών περιοχών», η κυβέρνηση πρόκειται να νομοθετήσει τη λειτουργία των καταστημάτων για περίπου 30 Κυριακές το χρόνο, σε περιοχές που θα χαρακτηρίζονται «τουριστικές».
Κάλεσμα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα να πάρουν την υπόθεση της κλαδικής απεργίας την Κυριακή 7 Μάη στα χέρια τους, ενάντια στο ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας, καθώς και να δώσουν ενιαία τη μάχη για
την επιτυχία της γενικής απεργίας στις 17 Μάη, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.
Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας
Στη Θεσσαλονίκη η Ένωση Εμπορουπαλλήλων Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης καλούν  στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους.