Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Συμβολικός Αποκλεισμός του Υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εργαζόμενοι   από   δεκάδες   σωματεία   του   Ιδιωτικού   και   του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν συμβολικό αποκλεισμό στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα.
 Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία – ληστεία, το 4ο μνημόνιο!
Να μην περάσει η νέα επέλαση στις ζωές μας!
 Το νέο πακέτο μέτρων αποτελεί το 4ο μνημόνιο που φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Περιλαμβάνει νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους,
νέα βάσανα για τους εργαζόμενους. Τα νέα μέτρα ρίχνουν λάδι στη φωτιά που κατακαίει τα δικαιώματά μας, τις ζωές μας. Έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, διαμορφώνουν μόνιμες ανατροπές για τις επόμενες γενιές.
 Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους!
 Όλοι και όλες ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ, στις 10 πμ, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης!

Το γραφείο τύπου

Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ανέβασαν ένα γιγαντοπανό στην πρόσοψη του υπ. Οικονομικών στην πλ. Συντάγματος με το σύνθημα: «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός ενάντια στη νέα ληστεία και την κοροϊδία κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - Όλοι στη γενική απεργία 17 Μάη, 10 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης».
Οι εργαζόμενοι με τις σημαίες του ΠΑΜΕ στα χέρια συγκεντρώθηκαν στις εισόδους του υπουργείου και είχαν ανοίξει πανό με το σύνθημα: «Κάτω τα μέτρα και τα αντίμετρα, κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων, διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας».
Καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης φώναζαν συνθήματα όπως «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»«Μέτρα και αντίμετρα τσακίζουν τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η μόνη επιλογή μας»«Όλοι στην απεργία ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός».
Παράλληλα καλούσαν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους να βάλουν φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής τους, να μη συμβιβαστούν με τη νέα συμφωνία – ληστεία, να διεκδικήσουν την αναπλήρωση των απωλειών τους, να αγωνιστούν για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Λίγο πριν τις 10 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών κατέφθασε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ που διεκδικούν δίχρονη προσχολική υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά. Με πορεία από την Κλαυθμώνος κατέφθασε και η Ομοσπονδία και Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ(Δείτε βίντεο ΕΔΩ)
Κάλεσμα όλες τις επόμενες μέρες να μη μείνει χώρος εργασίας χωρίς να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και να δοθεί η μάχη για την επιτυχία της απεργίας και την κλιμάκωση του αγώνα το επόμενο διάστημα απηύθυνε στο τέλος της κινητοποίησης ο Νίκος Παπαγεωργίου μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων σε Ξενοδοχεία – Επισιτισμό – Τουρισμό ν. Αττικής.