Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία και τις συγκεντρώσεις

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη 48ωρη απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις απεργιακές συγκεντρώσεις τη Δευτέρα 22 Μάη, στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου, και την Τρίτη 23 Μάη, στις 10 το πρωί στη συμβολή Τσιμισκή με Αριστοτέλους, απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης. 
Σε ανακοίνωσή του για τη νέα απεργιακή κινητοποίηση, ο Σύλλογος αναφέρει: 

«Την Πέμπτη 18 Μάη, το Σωματείο μας συμμετείχε στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ταξικών συνδικάτων στην Αθήνα για τους συναδέλφους συμβασιούχους, απαιτώντας από τη κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα που δημιούργησε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  μετατρέποντας όλες τις συμβάσεις τους από ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου αλλά και να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα τους.
Ενώσαμε τη φωνή μας με συναδέλφους από τα Συνδικάτα Αττικής, Πάτρας, Μαγνησίας και από τα Σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ Λάρισας, Ηλιούπολης, Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης Πεύκης, Θριασίου αλλά και με επιτροπές συμβασιούχων από τον Ωρωπό και το Πειραιά, την Κομοτηνή, το Σουφλί σε μια μαζική, μαχητική συγκέντρωση.
Αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, με τα εξής αιτήματα:
Να φέρει η κυβέρνηση άμεσα νομοθετική ρύθμιση και να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις σε αορίστου, να τους καταβληθούν κανονικά τα δεδουλευμένα τους αλλά και να μην επιστρέψουν ούτε ένα ευρώ πίσω από τους μισθούς τους μετά τις παρατάσεις των συμβάσεων τους.
Στις τοποθετήσεις μας επισημάναμε ότι η κυβέρνηση έχει τη μοναδική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Πέρα απ’ ότι αφήσει αλώβητη όλη τη προηγούμενη νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων με αποτέλεσμα πολλές δημοτικές αρχές να έχουν πάρει ήδη αποφάσεις ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας αν ήθελε θα είχε λήξει το θέμα αφού και μετά τη ψήφιση του συντάγματος (το 2001) μονιμοποιήσεις συμβασιούχων έγιναν (το 2004), άρα ας σταματήσει η κυβέρνηση αυτό το επιχείρημα.   
Η υπουργός προσπάθησε να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής "περιμένετε να δούμε την απόφαση". Για το μόνο που “δεσμεύτηκε” είναι ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μην επιστρέψουν τους μισθούς από τις παρατάσεις πίσω, ενώ όσο αφορά τη μετατροπή των συμβάσεων το μόνο που δήλωσε είναι ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα με βάση το σύνταγμα και ότι έχει βάλει νομικούς να το εξετάσουν. Ενώ όσο αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις δεν είπε κουβέντα.
Στην ανταπάντηση μας της ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόλυση. Θα αναπτύξουμε όλες εκείνες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, έτσι ώστε όλοι οι συνάδελφοι να παραμένουν στη δουλειά.
Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα είναι η πρώτη κυβέρνηση που θα φέρει 15.000 απολύσεις στους ΟΤΑ και άλλες 15.000 στο υπόλοιπο δημόσιο, με βάση τα λεγόμενα της υπουργού. Αυτές τις απολύσεις  που ως αντιπολίτευση κατάγγελλε, σήμερα έρχεται να τις εφαρμόσει. Όσο και να θέλει η κυβέρνηση να προβάλει το θέμα ότι είναι νομικό, για εμάς είναι πολιτικό.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστικό ξεσηκωμό, δεν θα επιτρέψουμε να απολυθεί κανένας. Να μετατρέψουμε τους χώρους δουλειάς σε κάστρα αγώνα. Το θέμα των συναδέλφων και το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά μας αφορά όλους. Συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ με άλλο περιεχόμενο και πλαίσιο.
Απαιτούμε:
  • Νομοθετική ρύθμιση και μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου όλων των συμβασιούχων, σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμία δομή στους παιδικούς να μην κλείσει - Κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί. Δημόσια ενιαία προσχολική αγωγή. Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα.
  • Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ».
902.gr