Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα:«Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές» (BINTEO - ΦΩΤΟ)

«Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές» βροντοφώναξαν οι απεργοί εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους την Κυριακή 7 Μάη.
 Με συνθήματα όπως «Τίποτα δεν γίνεται αν μείνεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν αντισταθείς»«Η Κυριακή αργία δεν μπαίνει στα μουσεία, αγώνας και απάντηση στην εργοδοσία», «Όχι στο ωράριο των πολυεθνικών, η Κυριακή αργία είναι των εργατών»,
«Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές» και «Οι εμποροϋπάλληλοι δεν είναι για σφαγή δεν θα τους χαρίσουμε καμία Κυριακή» έστειλαν το μήνυμα. 
Στη συγκέντρωση μίλησε η Γαρυφαλλιά Καλαμαρά, πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η οποία εξέφρασε την αντίθεση του Σωματείου στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τόνισε την ανάγκη μαζί με το Σωματείο «να δημιουργηθούν και να δυναμώσουν οι εστίες αντίστασης. Να σπάσει η τρομοκρατία της εργοδοσίας, με αλληλεγγύη και αυταπάρνηση να βγούμε μπροστά να υπερασπιστούμε τις ζωές μας».
Επίσης, χαιρέτισε η Ράνια Καπετανγιώργη, πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Δήμου Θεσσαλονίκης και κάλεσε σε κοινό αγώνα εμποροϋπαλλήλων και μικρών αυτοαπασχολουμένων ενάντια στα νέα μέτρα που πλήττουν τις ζωές τους.
Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης που κατέληξε σε συμβολικό αποκλεισμό του πολυκαταστήματος «H&M».