Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Καταγγελία για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις στα Super Markets «Βασίλαγας»


Το Δ.Σ. του σωματείου μας καταγγέλλει την επιχείρηση «ΒΑΣΙΛΑΓΑΣ» για την απαράδεκτη, προκλητική, μεθοδευμένη και παράνομη στάση που κρατάει με σκοπό να υλοποιήσει τα επιχειρηματικά της σχέδια κάτω από το τραπέζι, πετώντας τους εργαζόμενους ουσιαστικά στο δρόμο. 
    Εδώ και αρκετό καιρό οι εργαζόμενοι έχουν κάνει πάμπολλες προσπάθειες να ενημερωθούν από την επιχείρηση για το τι μέλλει γενέσθαι την ώρα που έβλεπαν

τα μαγαζιά να αδειάζουν, να ξεπουλιούνται εμπορεύματα, εξοπλισμός να μεταφέρεται και να πουλιέται, να μεθοδεύονται παραιτήσεις εργαζομένων μέσα από δυσμενείς μεταθέσεις αλλά και ψυχολογική πίεση. 
    Η μόνιμη απάντηση της επιχείρησης ήταν ότι όλα είναι καλά, γίνονται κάποιες κινήσεις, αλλά αφού είστε και πληρωμένοι μη μιλάτε, δεν χρειάζεται να ξέρετε κάτι παραπάνω. 
    Το σωματείο μας όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε πολλές και συγκεκριμένες καταγγελίες στο ΣΕΠΕ: καταγγέλλοντας παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης, αναδεικνύοντας τις δυσμενείς μεταθέσεις ως μία μεθόδευση για να εξαναγκαστούν οι εργαζόμενοι σε παραίτηση (πράγμα που πέτυχε σε αρκετές περιπτώσεις).
    Το τελευταίο διάστημα με την εικόνα που έχουμε από τα δύο μέλη του Δ.Σ. που εργάζονται στην επιχείρηση, το σωματείο μας έκανε πολλές παρεμβάσεις μέσα από το ΣΕΠΕ για να τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπεται και από το Π.Δ. 240/06, να υπάρξει άμεση ενημέρωση, να προστατευθούν οι εργαζόμενοι, οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα τους σε όλα τα ενδεχόμενα και κατά τη διαδικασία μεταβίβασης ολόκληρης ή μέρους της επιχείρησης (Π.Δ 178/02). 
    Το ΣΕΠΕ δεν έκανε τους απαραίτητους ελέγχους για να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες μας και να υπηρετήσει όσο καλύτερα την εργατική νομοθεσία. Φτάνοντας στην τριμερή συνάντηση η επιχείρηση δήλωσε ότι δεν πούλησε την επιχείρηση και ότι δεν απέλυσε κανένα εργαζόμενο. Την ίδια ώρα η αγοράστρια επιχείρηση διακινεί διαφημιστικά με τα νέα καταστήματα της, τα οποία ήταν αυτά της επιχείρησης «ΒΑΣΙΛΑΓΑ». 
    Ταυτόχρονα, τα διευθυντικά στελέχη της «ΒΑΣΙΛΑΓΑ» εκβιάζουν τους εργαζόμενους με «αξιολόγηση» που θα δώσει την ευκαιρία σε κάποιους λίγους να τους πάρει ο νέος εργοδότης, αφού όμως πρώτα παραιτηθούν, ώστε να μην διεκδικήσουν αποζημιώσεις και έπειτα να υπογράψουν νέες συμβάσεις εργασίας. 
    Το Δ.Σ. του σωματείου μας δηλώνει ότι δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Θα μπούμε μπροστά να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας απέναντι στην βαρβαρότητα που ζούμε. Βάζοντας απέναντι μας συνολικά αυτό το σύστημα που μας καταδικάζει στην ανασφάλεια, την αβεβαιότητα, το φόβο της ανεργίας, βάζοντας πάντα μπροστά το νόμο του αφεντικού, τα κέρδη του. 


Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα , να σηκώσουν κεφάλι και να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην κάνουν πίσω, να μην υποκύψουν στα εκβιαστικά διλήμματα της εργοδοσίας, να συσπειρωθούν στο σωματείο δίνοντας δύναμη στο δίκιο τους.


http://emporoupallilos.blogspot.gr