Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΓΡΑΦΙΑΣ:Πέτσινη αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα!

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες πάνω από ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι στη χώρα μας ζουν στα όρια της ακραίας φτώχειας.
Αυτό καταγράφουν οι έρευνες!
Δεν χρειάζεται λοιπόν να ανήκεις στη χορεία των καταρτισμένων περί των οικονομικών για να αντιληφθείς ότι τα πραγματικά νούμερα για τους
εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας, αυτά που οι έρευνες αδυνατούν να αποτυπώσουν με απόλυτη ακρίβεια, είναι  σίγουρα μεγαλύτερα!!! Αν δεν ζεις, λοιπόν, στο μικρόκοσμό σου, εύκολα διαπιστώνεις τη δυστυχία δίπλα σου, γύρω σου, παντού!
Μέσα σε πέντε χρόνια οι Έλληνες έχασαν το 1/3 της αγοραστικής τους δύναμης, το 1/4 του εισοδήματός τους!
Το 95% των Ελλήνων το 2014 δήλωνε ότι «τα βγάζει πέρα δύσκολα». Φανταστείτε σήμερα σχεδόν τρία χρόνια μετά με την κρίση να λυσσομανά!
Η χώρα τρεκλίζει, πουθενά φως και ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κονταρομαχούν επισήμως στη Βουλή, για ένα πέναλτι στον τελικό του Κυπέλλου!
Άλλα για άλλα της Παρασκευής το γάλα!
Ο Πρωθυπουργός στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας στον Εύοσμο το μόνο που βρήκε να πει ήταν πως «η αντιπολίτευση (αναφερόμενος προφανώς στον κ. Μητσοτάκη) εκτός από το πέτσινο πέναλτι του ΠΑΟΚ, τα βλέπει όλα πέτσινα. Πέτσινα τα αντίμετρα, πέτσινο και το Κέντρο Υγείας που εγκαινιάζουμε»! Για να μη φουντώσω, λοιπόν, από τα νεύρα μου και την πληρώσουν οι άμαχοι, για να μην αρχίσω να βρίζω μέχρι να εκτονωθώ και αν, λέω τελικά να επιστρατεύσω τη …διαλεκτική!
Ωραία δέχομαι, αφού από εκεί ξεκινάνε όλα, ότι το πέναλτι του ΠΑΟΚ δεν ήταν πέτσινο.
Αλλά δεν είναι αυτό που απασχολεί την επικράτεια, πρόεδρε, όσο και αν θέλεις εσύ και τα επιτελεία σου να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο! Ποδοσφαιρικώς να ρίξετε την μπάλα στα μνήματα!  
Ο λαός (δεν ξέρω αν σου θυμίζει ακόμα κάτι η λέξη), αυτός ο μικρός, ο μέγας, δεν καίγεται τόσο για ένα πέτσινο πέναλτι όσο για τα  άλλα  τα πέτσινα που του σερβίρατε!
Πέτσινο το σκίσιμο των μνημονίων, πέτσινη και η αγανάκτησή σας με τους εκβιαστές δανειστές!
Πέτσινη η ρήξη σας με την Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων!
Πέτσινη η ιδεολογική αντιπαράθεση μαζί τους γιατί τελικά τα ίδια πιστεύετε με αριστεροφιλελέ φρασεολογία!
Πέτσινη η σύγκρουση με την Μέρκελ γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι το ζήτημα δεν είναι τα πρόσωπα, η κακή Μέρκελ και ο καλός Σουλτς, αλλά το καπιταλιστικό σύστημα, που δεν είναι πέτσινο, αλλά πραγματικό και δεν προτίθεστε να το ανατρέψετε!
Άμα ψάχναμε διαχειριστή, έχουμε και στην πολυκατοικία μας!  
Πέτσινη, συνεπώς, η αντιπαράθεση με το σύστημα, όπως πέτσινο το μέτωπο της προοδευτικής Ευρώπης!
Πολλά φιλιά στο φίλο σας τον Ολάν και πείτε μου, αν θέλετε, πού χάθηκε ο Ρέντσι και αν σας γράφουν οι Ποδέμος!   
Πέτσινη η μάχη μέχρι τέλους με τους επιχειρηματικούς ομίλους, με το κατεστημένο, με τους επιχειρηματίες τους οποίους πλέον υπερασπίζεστε ανοιχτά στη Βουλή!
Και πάνω στο τσακίρ κέφι της υπεράσπισης σβήνετε και τα χρέη με τροπολογίες και νομοθεσίες που μόνο πέτσινες δεν τις λες!
Γιατί σύμφωνα με την αριστεροφιλελέ θεωρία σας, που μόνο πέτσινη δεν είναι, υπάρχουν καλοί και κακοί επιχειρηματίες, λες και το ζήτημα δεν ήταν ιδεολογικό, αλλά με ποιους θα κάνουμε παρέα!
Πέτσινη η ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων που στενάζουν κάτω από τα νέα μέτρα, πέτσινες οι συντάξεις και τα επιδόματα, πέτσινη η Δημόσια Υγεία και η Κοινωνική Πρόνοια, πέτσινος ο νοσοκομειακός εξοπλισμός, πέτσινες οι γάζες και οι οροί, πέτσινη η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη,  πέτσινη η δωρεάν Παιδεία, η απασχόληση, η έρευνα, πέτσινες οι συλλογικές συμβάσεις, πέτσινες οι μαγκιές ότι τα μαγαζιά θα μείνουν κλειστά τις Κυριακές, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών αγαθών δεν θα προχωρήσουν, πέτσινη η πάταξη της ανεργίας η οποία καλπάζει, πέτσινο το σταμάτημα της υποαπασχόλησης και των ελαστικών μορφών εργασίας, πέτσινη η δέσμευση ότι τα λιμάνια δεν θα πωληθούν!  
Πέτσινος ο πόλεμος με τους καναλάρχες και τα εκδοτικά συγκροτήματα, με τους βαρόνους και την ολιγαρχία! Πέτσινο το δημοψήφισμα, πέτσινο το ΝΑΙ και το ΟΧΙ!
Αυτά και τόσα άλλα είναι τα πέτσινα που πονάνε το λαό και όχι το πέναλτι στον τελικό!
Αυτά είναι τα πέτσινα που τον γονατίζουν, τον εξαθλιώνουν μέρα με τη μέρα σαν το συνταξιούχο που τόλμησε να σας ρωτήσει πώς να ζήσει με 650 ευρώ!
Τι πώς να ζήσεις; Συνταξιούχος άνθρωπος, γιατί παιδεύεσαι! Κάτσε να σου δώσω εγώ μια πέτσινη απάντηση!
Ξάπλωσε, άνθρωπέ μου! Τόσα χρόνια εργαζόσουν, τώρα ήρθε η ώρα να ξεκουραστείς! Ξάπλωσε, λοιπόν, κοιμήσου, χόρτασε ύπνο γιατί δεν έχει να χορτάσεις με κάτι άλλο!
Κοιμήσου για να δεις στον ύπνο σου, να ονειρευτείς τουλάχιστον, πως τα πέτσινα γίνονται πραγματικά!  
Του Μιχάλη Λεάνη - Αναδημοσίευση από το www.gazzetta.gr