Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ:Να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς οι εργαζόμενοι στα s/m «Καρυπίδης»

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στα super market «Καρυπίδης» να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, με αφορμή τις εξελίξεις της Τρίτης, όπου από νωρίς το πρωί αρκετές αστυνομικές μονάδες με περιπολικά, με άνδρες της ασφάλειας αλλά και με κλούβα των ΜΑΤ, είχαν λάβει θέσεις μάχης, προκειμένου να διευκολύνουν την εργοδοσία της «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» να αφαιρέσει εξοπλισμό και εμπορεύματα από το κατάστημα του «Καρυπίδη» στην Περαία Θεσσαλονίκης.
«Οι εργαζόμενοι στα supermarket "Καρυπίδης", αναφέρει η Γραμματεία,
«αφού παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 18 μήνες, αναγκάζονται το τελευταίο διάστημα να παίζουν το άχαρο παιχνίδι "κλέφτες και αστυνόμοι" με την εργοδοσία της "Market in", η οποία επιχειρεί σχεδόν καθημερινά να ανοίγει καταστήματα σε αρκετές πόλεις και συνοικίες, ως διάδοχος εργοδότης, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια το ΠΔ 178/2002, που αφορά την προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων».
«Κανένας εργαζόμενος των s/m "Καρυπίδη" δεν πρέπει να δείξει την παραμικρή εμπιστοσύνη στη σημερινή κυβέρνηση παρά την όποια φιλική γλώσσα χρησιμοποιεί ως σήμερα», τονίζει και προσθέτει:
«Αποδεικνύεται στην πράξη όχι απλά δίγλωσση, δείχνοντας ανοχή στις παραπάνω καταστάσεις, αλλά παίζει βασικό και ενεργό ρόλο στα σχέδια της εργοδοσίας, στους εκβιασμούς της απέναντι στους εργαζόμενους και στην προσπάθεια να απαγκιστρωθεί από τα δεδουλευμένα και τα δικαιώματα τους. Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί το γεγονός πως σήμερα είχαν πάρει από νωρίς θέση μάχης, αρκετές αστυνομικές μονάδες με περιπολικά, με άνδρες της ασφάλειας αλλά και με κλούβα των ΜΑΤ, προκειμένου να διευκολύνουν την εργοδοσία της "Market in" να αφαιρέσει εξοπλισμό και εμπορεύματα από το κατάστημα του Καρυπίδη στην Περαία Θεσσαλονίκης. Από ποιον δόθηκε εντολή, με ευθύνη ποιου υπηρεσιακού και πολιτικού στελέχους κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις γνωρίζοντας εξαρχής τα σχέδια της εργοδοσίας;
Μάλιστα οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έμειναν στο ρόλο της καταστολής αλλά απέκτησαν και ταυτότητα νομικού καθώς προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν προς όφελος της εργοδοσίας, την προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, όπου έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, που απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή νομικής ή πραγματικής κατάστασης περιουσιακών στοιχείων και μεταφορά εμπορευμάτων και εξοπλισμού από τα καταστήματα».
«Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα», επισημαίνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ. «Δεν μιλάμε πια για κρυπτόμενη μεταβίβαση της επιχείρησης με βάση τους νομικούς όρους, αλλά για φανερή περίπτωση εξαγοράς ανάμεσα σε επιχειρηματίες και ομίλους, με μοναδικά θύματα τους απλήρωτους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τη ζωή τους, τη δουλειά τους και τα δεδουλευμένα τους. Καλούμε τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους στα s/m "Καρυπίδη", παρά την κούραση και την εξάντληση που θέλουν να τους οδηγήσουν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία, να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και στους εκβιασμούς. Να αγκαλιάσουν το πανελλαδικό σωματείο αλλά και τα κλαδικά σωματεία του εμπορίου, που στηρίζουν τους αγώνες τους. Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να στηρίξουν τον πολύμηνο αγώνα τους, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, στην απληρωσιά, στις δυσκολίες. Να οργανώσουν τα επόμενα βήματα τους».
902.gr