Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΟΓΕ:Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 17 Μάη

Καταδικάζουμε τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που συμφώνησε
η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κουαρτέτο
Στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης απαντάμε με τον δικό μας ξεσηκωμό!!

   Απευθυνόμαστε σε σένα
Στη μισθωτή και αυτοαπασχολούμενη εργαζόμενη, στην άνεργη, στην αγρότισσα, στη φοιτήτρια, στη συνταξιούχο, στη νέα μητέρα
Σε σένα που βιώνεις την ανασφάλεια της ανεργίας, της απλήρωτης ή ανασφάλιστης δουλειάς, της απόλυσης, του πετσοκομένου μισθού και της σύνταξης.
Σε σένα που ζεις με τον καθημερινό εφιάλτη από τα μπιλιετάκια της ΔΕΗ, της εφορίας, του ΟΑΕΕ.
Σε σένα που βιώνεις το καθημερινό άγχος να συνδυάσεις εργασία και μητρότητα
Σε σένα που ξυπνάς καθημερινά με την αγωνία για το μέλλον το δικό σου και της οικογένειάς σου.


Τα νέα μέτρα θα φορτώσουν στις πλάτες μας δυσβάσταχτα βάρη ενώ την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα αποκτήσουν νέα προνόμια.
  • Οι νέοι φόροι θα τσακίσουν το εισόδημά μας.
  • Οι κλαδικές συμβάσεις θα εξακολουθούν να μην έχουν ισχύ και θα ζούμε με τον κατακρεουργημένο κατώτερο μισθό, ενώ για τους νέους παραμένει ο υποκατώτερος.
  • Νέες περικοπές θα πετσοκόψουν για ακόμα μια φορά τις συντάξεις μας.
  • Θα καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία παίρνοντας πίσω ό,τι κατακτήθηκε τον προηγούμενο αιώνα. Θα ζούμε μια ζωή – λάστιχο χωρίς καθόλου χρόνο για την οικογένεια, τους φίλους μας, τα ενδιαφέροντά μας, την κοινωνική δράση.
  • Θέλουν να βάλουμε ακόμα πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για την υγεία, τα φάρμακα, τις εξετάσεις. Μια σειρά επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας καταργούνται.
  • Θέλουν να βάλουμε ακόμα πιο βαθειά το χέρι στη τσέπη για το ρεύμα, το νερό, το φυσικό αέριο. Οι νέες ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ αυτό σηματοδοτούν για τις λαϊκές οικογένειες.
  • Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα είναι μια επιπλέον θηλιά στο λαιμό των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζόμενων επιστημόνων με μπλοκάκι, των αγροτισσών.
  • Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις και μειώνουν το επίδομα ανεργίας.
  • Επεκτείνουν τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, τη δουλειά με ημερομηνία λήξης, χωρίς δικαιώματα.
  • Βάζουν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Η ανελέητη, αντεργατική στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι αναίτια. Μας ξεζουμίζει για να αυγαταίνουν τα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων. Θυσιάζουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Αντιπαλεύουμε τα μέτρα - κόλαση και τα αντίμετρα – κοροϊδία.
Οι γυναίκες μέσα από τους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων, τις ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων, τους αγροτικούς συλλόγους με την αγωνιστική μας δράση ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας. Διεκδικούμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Συμμετέχουμε όλες στην απεργία την Τετάρτη 17/5/2017 και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.πμ στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης που οργανώνει το ΠΑΜΕ την ίδια μέρα.
Καλούμε τις γυναίκες σε απογευματινά συλλαλητήρια τις ημέρες ψήφισης των μέτρων
                                               Αθήνα, 11/5/2017
                                           Το Γραφείο Τύπου
της ΟΓΕ