Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Καλεί σε συλλαλητήριο για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων την Τρίτη

Με αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συλλαλητήριο αύριο Τρίτη 30 Μάη στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Στο κάλεσμά του αναφέρει:
«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες μας δεν μπορούμε να το παρακολουθούμε αμέτοχοι ως θεατές. Μετά τη φημολογούμενη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου η κυβέρνηση καλλιεργεί τον εφησυχασμό, ότι προσπαθεί να βρει λύση. Από κοντά η πλειοψηφία των δημάρχων, που ενώ στην αρχή χάρηκαν με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τώρα εμφανίζονται στο πλευρό μας, παίρνοντας ανώδυνες αποφάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια ότι μας θέλουν. Είναι οι ίδιοι που έχουν ήδη αποφασίσει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών στις οποίες δουλεύουμε.
Στην ίδια πλευρά και η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ εξακολουθεί να μη θέλει τους συμβασιούχους ως μέλη στην Ομοσπονδία, καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού, σιγοντάροντας ουσιαστικά την κυβέρνηση.
Να μην περάσουν αυτές οι λογικές! Οργανώνουμε τον αγώνα μας! Έχουμε την εμπειρία, δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν. Το έδειξαν και οι μαζικές κινητοποιήσεις, οι συνελεύσεις που κάναμε το τελευταίο διάστημα. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από αυτά που διεκδικούμε! Είμαστε αποφασισμένοι, δεν ξαναγυρίζουμε στην ανεργία! Ας το πάρουν χαμπάρι!
Απαιτούμε:
1. Νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
2. Καμία απόλυση συμβασιούχου.
3. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τις υπηρεσίες των δήμων.
4. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, κερδίζουμε το δίκιο μας!»