Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

ΕΔΥΕΘ:ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ THN ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΗ 2017

Εργαζόμενοι και άνεργοι, Νέοι και νέες, Συνταξιούχοι,
Η Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) σας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Αντιιμπεριαλιστική - Αντιπολεμική Συγκέντρωση και Πορεία, που οργανώνει την Κυριακή, 21 Μάη μπροστά στο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο στο πρώην Γ’ Σώμα Στρατού. Με τη μαζική μας
συμμετοχή να καταδικάσουμε τον πόλεμο στη ΣΥΡΙΑ, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις ενάντια σε μια σειρά άλλους λαούς και χώρες, να απαιτήσουμε την

απεμπλοκή της Ελλάδας και το κλείσιμο των Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών βάσεων, στρατηγείων, επιτελείων και στρατοπέδων σε όλη τη χώρα.
54 χρόνια μετά την πρώτη απαγορευμένη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που πραγματοποιήθηκε από τον δολοφονημένο στην πόλη μας Γρηγόρη Λαμπράκη και τους συνοδοιπόρους του, οι συνθήκες τόσο στη χώρας μας, όσο και διεθνώς, επιβεβαιώνουν ότι όσο υπάρχει η καπιταλιστική μήτρα που γεννά τους πολέμους, η απόσταση ανάμεσα στην «ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο» των λαών και στον πόλεμο δεν είναι πάντα πολύ μικρή. Η πείρα μας δείχνει, ότι ο πόλεμος είναι η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, με άλλα, ένοπλα μέσα. Η πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, στο μισθό, στη σύνταξη, στην υγεία, στην παιδεία, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, είναι δεμένη με την πάλη ενάντια στο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους και προσφυγιά!
Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει την πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κι επιβάλλει στο λαό νέα δυσβάσταχτα μέτρα και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, νέες μείωση του αφορολόγητου, ομαδικές απολύσεις, ενώ ταυτόχρονα δίνει νέα προκλητικά προνόμια στους κεφαλαιοκράτες και καταβάλλει δισεκατομμύρια Ευρώ για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες.
Αντιπαλεύουμε την πολιτική που εμπλέκει τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, επεμβάσεις και πολέμους. Η συμφωνία της κυβέρνησης με τις αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, η στοίχιση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων σε δεκάδες ιμπεριαλιστικές αποστολές, αποκαλύπτουν τα επικίνδυνα σχέδια της αστικής τάξης και τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης, που διαθέτει τη βάση της Σούδας και τις άλλες στρατιωτικές υποδομές της χώρας για τις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή.
 Καταδικάζουμε την επικίνδυνη πολιτική, που ασκείται στο όνομα της «Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης» και εκθέτει τον ελληνικό λαό σε θανάσιμους κινδύνους, για λογαριασμό των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Η πάλη του λαού θα δυναμώνει στο βαθμό που απορρίπτει τα απατηλά συνθήματα περί «εθνικής ενότητας» - «εθνικής ομοψυχίας» - «εθνικών στόχων» και κατανοεί πως είναι αντίθετα τα συμφέροντα των βιομήχανων, των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας, με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζόμενων.
Ο μύθος, ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ εξασφαλίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, έχει καταρριφθεί από πλήθος γεγονότων μεταξύ των οποίων η διατήρηση της κατοχής στην Κύπρο για 43 χρόνια και η επιθετικότητα του τουρκικής αστικής τάξης και του κράτους της, που παραβιάζει συστηματικά τα ελληνικά σύνορα, εκτοξεύει απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας φτάνοντας μέχρι του σημείου της αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λοζάνης, που έχει καθορίσει τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας κι Ελλάδας.
Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχει καμία σχέση ούτε με τις προσφυγικές ροές, ούτε με την ασφάλεια της χώρας, όπως προβάλλει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, Είναι στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και χρησιμοποιείται στον ανταγωνισμό του με τη Ρωσσία στην περιοχή. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και πολέμων, επιβάλλεται να κατά- δικαστεί η επικίνδυνη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, για την απομόνωση της ναζιστικής κι εγκληματικής «Χρυσή Αυγή». Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισής τους, ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας, ασφαλή μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους, κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου, των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, οι εξελίξεις απαιτούν ετοιμότητα, μαζική δράση. Ο λαός μας έχει υποχρέωση να καταδικάσει αποφασιστικά κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμική επιχείρηση στο εξωτερικό και να προστατέψει τα σύνορα της χώρας, υπερασπιζόμενος τα δικά του συμφέροντα ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην πλουτοκρατία και την κυβέρνησή της, ενάντια στην πολιτική που οδηγεί τον ίδιο και τα παιδιά του στο πολεμικό σφαγείο.
Το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης είναι ανοικτό. Ο πόλεμος στον καπιταλισμό είναι αναπόφευκτος κι αυτό έχει αποδειχθεί μέσα από την ανθρώπινη ιστορία. Ο μόνος τρόπος για να τον αποφύγουμε είναι να καταργήσουμε το σύστημα, που το γεννά. Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα ούτε με τον τουρκικό, ούτε με κανέναν άλλο λαό της περιοχής. Αντίθετα, μας ενώνουν οι κοινές αγωνίες, τα κοινά προβλήματα και συμφέροντα και απαιτείται να δυναμώσουμε την κοινή πάλη.
Παλεύουμε και απαιτούμε:
✓ Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις!
✓ Επιστροφή όλων των στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό!
✓ Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν!
✓ Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια!
✓ Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία!
✓ Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ!
✓ Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του!
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ NRDC-GR ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟΪΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ