Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ:Διεθνής αντιΝΑΤΟϊκή Διάσκεψη έγινε στις Βρυξέλλες (ΦΩΤΟ)

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από αντιιμπεριαλιστικά κινήματα 18 χωρών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στις Βρυξέλλες η Διεθνής αντιΝΑΤΟϊκή διάσκεψη με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, στο πλαίσιο των πολύμορφων αντιιμπεριαλιστικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσει στη βελγική πρωτεύουσα ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Στη Διάσκεψη μίλησε η πρόεδρος του ΠΣΕ, Σοκόρο Γκόμες και ο γενικός γραμματέας Θανάσης Παφίλης (Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα της ομιλίας του).
Επίσης, χαιρέτισε η Αντιγόνη Κουνούπη, εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), ο Γιαν Φερμόν, γγ της Διεθνούς Ένωσης Δημοκρατικών Νομικών (IADL) καθώς και ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ (Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα της ομιλίας του). 
Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Βέλγιο, την
Πορτογαλία, την Κύπρο, την Τουρκία, την Τσεχία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Ιταλία, τη Σερβία, τη Συρία, το Νεπάλ, τη Σρι Λάνκα, την Πολωνία και την Ελλάδα.
Μετά το τέλος της Διάσκεψης, τα μέλη του ΠΣΕ συμμετείχαν με δικό τους μπλοκ στη διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.