Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό,Σάββατο, 27 Μάη και ώρα 19:00,στο ΕΚΘ

Η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης οργανώνουν το Σάββατο, 27 Μάη και ώρα 19:00, στη μεγάλη Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης πολιτική εκδήλωση αφιερωμένη στις δύο τραγικές επετείους του παλαιστινιακού λαού: στη ΝΑΚΒΑ του 1948 και στη ΝΑΧΑ του 1968.


Σήμερα που η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη κι επικίνδυνη για το παλαιστινιακό λαό και για όλους τους λαούς της περιοχής. Σήμερα που το Ισραήλ – το κράτος δολοφόνος, επεκτείνει τους εποικισμούς, τρομοκρατεί και δολοφονεί καθημερινά τον αγωνιζόμενο λαό και τα παιδιά της Παλαιστίνης, είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ άλλοτε να εκφραστεί η διεθνιστική μας αλληλεγγύη.

Στις φυλακές του Ισραήλ βρίσκονται για πολλά χρόνια και με βαριές καταδίκες χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι. Πολλοί από αυτούς κρατούνται χωρίς δίκη και χωρίς να τους έχει απαγγελθεί καν κατηγορία. Από τις 17 Απρίλη περίπου 2.000 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας διαρκείας. Ένα μήνα μετά τα σημάδια της εξάντλησης και οι κίνδυνοι για τη ζωή τους είναι ορατοί. Σ΄ αυτόν τον άνισο αγώνα χρειάζονται την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας, τη στήριξη όλων των λαών και των εργαζόμενων του κόσμου.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς του λαού μας, τον κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο μέσο τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους με τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Τους καλούμε να πάρουν μέρος στην εκδήλωση της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης και της ΕΔΥΕΘ.

Μετά το πολιτικό μέρος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει προβολή ταινίας για τον Μαρουάν Μπαργούτι, ένας από τους πιο γνωστούς Παλαιστίνιους αγωνιστές και ηγέτες του παλαιστινιακού λαού, έγκλειστος στις ισραηλινές φυλακές και απεργός πείνας.

22/05/2017, Θεσσαλονίκη