Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΝ. ΟΜΟΣΠ. ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ:Καταγγέλλει τον κυβερνητικό αυταρχισμό, καλεί σε αλληλεγγύη στους απεργούς του «ΖΟΥΡΑ»

Τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «που για μία ακόμη φορά υπερασπίζεται τα αφεντικά της, τους βιομηχάνους, τα μονοπώλια», αλλά και «τον κρατικό μηχανισμό καταστολής που ξημερώματα Σαββάτου 21 Νοέμβρη, στις εγκαταστάσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης (ΧΑΡΜΑ), έκανε 28 συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζομένων», καταγγέλλει σε όλη την εργατική τάξη με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών
Με σύνθημα «όλοι για έναν και ένας για όλους, όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη των καπιταλιστών», η Ομοσπονδία καλεί όλα τα σωματεία «να δείξουν
την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους απεργούς, όλο τον κλάδο να είναι σε ετοιμότητα» και προειδοποιεί την εργοδοσία του «ΖΟΥΡΑ» ότι «στον πόλεμο που άνοιξε, θα απαντήσουμε με πόλεμο».
Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει επίσης:
«Το πανελλαδικό επιχειρησιακό σωματείο έχει εξαγγείλει με απόφαση Γενικής Συνέλευσης 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που ήδη βρίσκονται στην 9η ημέρα. Αιτήματα των εργαζομένων είναι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα που φτάνουν τους 5 μήνες, να ακυρωθούν οι απολύσεις, να υπάρξουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κ.α..
Από βραδύς η εργοδοσία έστησε μηχανισμό τρομοκράτησης, παρεμπόδισε τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων και την απόφασή τους για απεργία. Με διευθυντές, προϊστάμενους και άλλους υποτακτικούς έστησε προβοκάτσια ενάντια στους απεργούς, κάλεσε τα ΜΑΤ και ειδικές δυνάμεις καταστολής που εκτέλεσαν στο έπακρο το έργο που τους ανατέθηκε.
Αντί λοιπόν ο «ΖΟΥΡΑΣ» να δώσει λόγο στη δικαιοσύνη για περισσότερες από 500 οικογένειες που υποφέρουν από την απληρωσιά και τα άλλα προβλήματα, διώκονται οι απεργοί που διεκδικούν το δίκιο τους, το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή».
Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις «ΖΟΥΡΑ» «να μαζικοποιήσουν το σωματείο τους για να αποκρούσουν τους σχεδιασμούς της εργοδοσία σε βάρους τους. Να σπάσουν στην πράξη με αυτόν τον τρόπο το διαίρει και βασίλευε της εργοδοσίας. Κανένας - καμία να μην επιτρέψει να γίνει δούλος του 21ου αιώνα. Έχει όλη την πολιτική ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την παρουσία των δυνάμεων καταστολής και τις συλλήψεις».
Τέλος, υπογραμμίζει: «Συνάδελφοι, να γνωρίζετε ότι σας έχουμε εμπιστοσύνη, ξέρουμε ότι σας τρομοκρατούν. Όμως δεν είστε μόνοι σας, έχετε στο πλευρό σας το σωματείο σας, το κλαδικό, την Ομοσπονδία, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ».