Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΑΣΓΜΕ:Καταγγελία για τον αποκλεισμό των παιδιών των ανέργων από τα Ολοήμερα Σχολεία

Να πάρει πίσω το υπουργείο Παιδείας την κατάπτυστη εγκύκλιο που αποκλείει τα παιδιά των ανέργων και οικογενειών με έναν εργαζόμενο από τα ολοήμερα σχολεία απαιτεί η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.).
Στις 13 Νοέμβρη το υπουργείο Παιδείας έστειλε στις περιφερειακές διευθύνσεις εγκύκλιο όπου ανέφερε: «Για την φοίτηση των μαθητών στο
Ολοήμερο Πρόγραμμα των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), για το σχολικό έτος 2015-2016 και μόνο σε όσα σχολεία δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη ολοήμερα τμήματα και έως την πλήρη κάλυψη των κενών σε διδακτικό προσωπικό, προτεραιότητα φοίτησης στα ολοήμερα τμήματα έχουν οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, οι οποίοι προσκομίζουν στη σχολική μονάδα σχετικές βεβαιώσεις εργασίας».
Όπως επισημαίνει η ΑΣΓΜΕ: Με τη συγκεκριμένη κατάπτυστη εγκύκλιο, στην πραγματικότητα τα κενά καλύπτονται αποκλείοντας χιλιάδες παιδιά από το ολοήμερο! Το υπουργείο τιμωρεί χιλιάδες οικογένειες για να εξοικονομήσει πόρους, πιστώσεις και εκπαιδευτικούς από τα ολοήμερα που ακόμα και σήμερα υπολειτουργούν.
Η απάντηση του οργανωμένου γονεϊκού κινήματος πρέπει να είναι άμεση, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δημόσια και δωρεάν μόρφωση για όλους. Οργανώνουμε τη δράση μας , σηκώνουμε τείχος αλληλεγγύης, παίρνουμε μέτρα προστασίας της λαϊκής οικογένειας.
Απαιτούμε:
  • Να αποσυρθεί άμεσα η συγκεκριμένη εγκύκλιος της ΝΤΡΟΠΗΣ και να λειτουργήσουν τώρα όλα τα ολοήμερα τμήματα!
  • Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί για τη μόρφωση των παιδιών μας».
902.gr