Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Να διατρανώσουμε ότι “Ναι, στον 21ο αιώνα ζούμε, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς φτώχεια, ανεργία, όλος ο λαός να εργάζεται και να απολαμβάνει τα αγαθά της συλλογικής εργασίας”»

Την Κυριακή 3 Απρίλη στις 8 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου θα γίνει η εκκίνηση της πορείας αγώνα ενάντια στην ανεργία από την Πάτρα στην Αθήνα με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα». Η πορεία θα διασχίσει 220 χιλιόμετρα και θα φτάσει στην Αθήνα στις 10 Απρίλη όπου στις 6 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα στην οποία
θα μιλήσει ο Κώστας Πελετίδης και θα γίνει συναυλία.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανοίξει το Σάββατο 2 Απρίλη με μεγάλη εκδήλωση στην πλατεία Γεωργίου, στις 7.30 μ.μ. με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Ο Κ. Πελετίδης κάλεσε σε στήριξη, αλληλεγγύη και συμμετοχή τα εργατικά συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς της νεολαίας, των γυναικών, τους συλλόγους και τις ενώσεις των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, τους αγροτικούς συλλόγους, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία.
Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες για την προετοιμασία της πορείας, είπε ότι γίνονται πλατιές εκστρατείες ενημέρωσης και κυκλοφόρησε φυλλάδιο με χρήσιμες οδηγίες και τη διαδρομή της πορείας καθώς επίσης και αίτηση συμμετοχής. (Διαβάστε στα Συνημμένα Αρχεία)
Επίσης εκδόθηκε αφίσα - κάλεσμα και αξιοποιούνται τηλεφωνικές γραμμές, e-mail και ιστοσελίδες ενώ από την Τετάρτη 16 Μάρτη θα λειτουργήσει ενημερωτικό στέκι στην πλατεία Γεωργίου.
Ακόμα, αύριο Παρασκευή στις 10 το πρωί, θα γίνει εξόρμηση στον ΟΑΕΔ, στην Εφορία, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζονται γενικές συνελεύσεις δημοτών που οργανώνουν τα Δημοτικά Διαμερίσματα, στους χώρους δουλειάς, Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Στη διαδρομή των 220 χιλιομέτρων θα γίνονται συζητήσεις, συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

«Το μέλλον της νεολαίας δεν είναι η ανεργία»

Από τη συνέντευξη ΤύπουΑπό τη συνέντευξη Τύπου
«Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, σταθερό τηλέφωνο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Πελετίδης και πρόσθεσε:
«Είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, είναι ώρα αγώνα. Κανένας δεν μπορεί να μείνει παρατηρητής. Το μέλλον της νεολαίας μας δεν είναι η ανεργία.
Κανείς δεν πρέπει να μείνει παρατηρητής, να περιγράφει το δράμα που ζουν οι άνεργοι και να μην κάνει τίποτα για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση.
Καλούμε τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού να πορευτούν μαζί μας, να δώσουν δύναμη στο λαό μας να διεκδικήσει τα δίκια του, να έχει δικαίωμα στη ζωή. Να εμπλουτίσουν με τις προτάσεις τους το πρόγραμμα.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους, να αντιπαλέψουν την πολιτική που θέλει να πετάξει στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας.
Να διατρανώσουμε ότι “Ναι, στον 21ο αιώνα ζούμε, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς φτώχεια, ανεργία, όλος ο λαός να εργάζεται και να απολαμβάνει τα αγαθά της συλλογικής εργασίας”» (Ολόκληρη η εισήγηση στα Συνημμένα Αρχεία)
Στη συνέντευξη συμμετείχαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας και ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος.