Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΠΑΣΕΒΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ:ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ – ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ-ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ - ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ


Συνάδελφοι
Αυτοαπασχολούμενοι, Έμποροι, Βιοτέχνες, Επαγγελματίες, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ – ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ -7μμ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΠΑΡΤΕ  ΠΙΣΩ  ΤΟ  ΝΟΜΟ - ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ
Μετά την επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση στις  4 Φλεβάρη , η συγκυβέρνηση αναγκάστηκε σε οπισθοχώρηση  μη μπορώντας να φέρει το ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ νομοσχέδιο προς ψήφιση στη βουλή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποταγμένη στις αρχές και τις διακηρύξεις της Ε.Ε. του μεγάλου κεφαλαίου, ετοιμάζει να το φέρει προς ψήφιση στη βουλή ,τις μέρες του Πάσχα!!.Μαζί με τους θεσμούς, Ε.Ε-ΕΚΤ-ESM-ΔΝΤ, ετοιμάζουν μέτρα καταλήστευσης των λαϊκών στρωμάτων για να βγουν τα «ματωμένα» πλεονάσματα και να σώσουν τα κέρδη τους  τα μονοπώλια, οι τραπεζίτες, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Κούρεμα αφορολόγητου σε μισθωτούς και
συνταξιούχους, μειώσεις σε συντάξεις, 20 χρόνια δουλειάς για το φιλοδώρημα της «εθνικής σύνταξης» των 384€-365€, έκτακτη εισφορά, νέα φορολογική κλίμακα.
Οργιάζουν πραγματικά σε βάρος της λαϊκής οικογένειας για να προσφέρουν νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο. Την ίδια στιγμή κάνουν ότι δεν βλέπουν πως το ιδιωτικό χρέος των νοικοκυριών πήγε στα ουράνια (107 δις ευρώ στις τράπεζες, 80 δις στην εφορία, 28 δις στα ασφαλιστικά ταμεία), καθιστώντας αδύνατη την καθημερινή επιβίωση για χιλιάδες οικογένειες.
Φορολογικό, ασφαλιστικό, αναπτυξιακός νόμος, κόκκινα δάνεια, πακέτα Γιουνκερ ,κ.α.  όλα είναι στη διάθεση του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτή είναι η στρατηγική της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ για επιστροφή στην ανάπτυξη. Αυτή είναι η πολιτική την οποία εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις ως τώρα για να στηρίξουν την κερδοφορία των λίγων, ματώνοντας μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα σε ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης ενάντια στην συνολική στρατηγική του κεφαλαίου. Τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος που γεννά πολέμους για το μοίρασμα της λείας, που ξεριζώνει εκατομμύρια ανθρώπους από τα σπίτια τους.
Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.
Είμαστε σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε πιθανή καταστολή και μέτρα περιορισμού των λαϊκών κινητοποιήσεων με αφορμή τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.
Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική που γεννά φτώχεια, πολέμους, δυστυχία.

Μόνο ο μαζικός ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να τους σταματήσει
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ ήδη καλλιεργούν το έδαφος για συμβιβασμό και διάλογο με τη κυβέρνηση για να εξασφαλίσουν ανταλλάγματα για λίγους μεσαίους επιχειρηματίες. Είναι έτοιμες να αποδεχτούν τη σφαγή μας αρκεί να δοθεί μερίδιο από την πίτα των αναπτυξιακών πακέτων. Κρύβουν όμως ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων δεν θα έχει καμία πρόσβαση σε προγράμματα και επιδοτήσεις αφού οι προϋποθέσεις θα είναι απαγορευτικές. Για μας τους πολλούς μόνο χρέη και νέα δεινά φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης.


Απαντάμε με 48ωρη γενική απεργία, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους.--Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν!!!

Είμαστε σε ετοιμότητα.!!Τους προειδοποιούμε ότι αν τολμήσουν να φέρουν το έκτρωμα-νομοσχέδιο προς ψήφιση στη βουλή, θα μας βρουν μπροστά τους.

Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για Όλους
Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική!
Αρκετά ματώσαμε! Να πληρώσει το κράτος και η πλουτοκρατία!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·         Απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού τερατουργήματος.
·         Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
·         Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Γενναία κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών των ταμείων
·         Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.
·         Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια  ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
·         Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων, κλιμακούμενου προοδευτικά, υπέρ του ΟΑΕΕ, για κέρδη άνω των 20.000 €.
·         Δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια.
·         Προστασία της μητρότητας με επίδομα τοκετού.
·         Κατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ
·         20.000€ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ -7μμ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΠΑΡΤΕ  ΠΙΣΩ  ΤΟ  ΝΟΜΟ - ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ




ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ