Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Για να αποφασίζουν οι εργάτες για τη ζωή τους και όχι οι εντεταλμένοι των εργοδοτών

Τη νοθεία και τις εργασίες - παρωδία στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που πραγματοποιήθηκε στις 5 - 6 Μάρτη, καταγγέλλει η παράταξη της ΔΑΣ. Παρά τις μεθοδεύσεις και τις συναλλαγές, η παράταξη που στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ διατήρησε τις δυνάμεις της στη Διοίκηση και αύξησε τους
αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ (από 9 σε 11).
Οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού απέκλεισαν από το Συνέδριο εργαζόμενους όπως την αντιπρόεδρο των καθαριστριών στη Λάρισα, απολυμένη από την εργολαβική εταιρεία καθαρισμού ΙSS, την ίδια στιγμή που νομιμοποιούσαν ό,τι «περνούσε απ' έξω». Με ευφάνταστες δικαιολογίες νομιμοποίησαν σωματεία που είχαν στις γραμμές τους διπλοεγγεγραμμένους, αλλά και αγρότες και δημοτικούς υπάλληλους, μέχρι αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους.
«Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ είναι οι κατεξοχήν δυνάμεις κατασκευής και παράγωγης νόθων αντιπρόσωπων, οι καθαρές φωνές του Σκλαβενίτη, του Βερόπουλου, του Βασιλόπουλου στις γραμμές των εργαζομένων. Είναι δυνάμεις εκπαιδευμένες στις συναλλαγές, στις υπόγειες συμφωνίες, εμποτισμένοι στο ψέμα, την ίντριγκα, τη συκοφαντία, τον παραγοντισμό» καταγγέλλει η ΔΑΣ.
Μάλιστα, αμέσως μετά το συνέδριο - παρωδία, οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ προσπάθησαν με μια ανακοίνωση να ξεπλυθούν από τα αίσχη και τη δυσοσμία που αποπνέουν. «Δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους» απαντάει η ΔΑΣ και ανάμεσα σε άλλα σημειώνει ότι «δύναμη κρούσης» της παράταξης του ΜΕΤΑ «είναι αυτοί που μαζί με την εργοδοσία αποτελούν ένα αδιάσπαστο μόρφωμα».
Απαντώντας στις χοντροκομμένες συκοφαντίες που ακούστηκαν και μέσα στο Συνέδριο, πως δήθεν το ΠΑΜΕ καταψήφιζε απεργίες, η ΔΑΣ αναφέρει: «Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ, οι μπροστάρηδες των απεργιών χωρίς απεργούς, απεργίες που προκηρύσσονται ξαφνικά λίγες ώρες πριν, χωρίς να το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, χωρίς να φτάνει έστω μια ανακοίνωση στους τόπους δουλειάς, έχουν το θράσος να συκοφαντούν δεκάδες εργαζόμενους που μετρούν απολύσεις και διώξεις για την πρωτοπόρα συνδικαλιστική δράση τους».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί, δε θα αφήσουν εργαζόμενο ανενημέρωτο που δε θα μάθει για τις συκοφαντίες τους, για τον βρώμικο ρόλο τους. 
Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για συνδικάτα μαζικά, αγωνιστικά, ταξικά, που θα βρίσκονται στα χέρια των εργαζομένων, για να αποφασίζουν οι εργάτες για τη ζωή τους και όχι οι εντεταλμένοι των εργοδοτών».