Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Μια παρέα είναι...

Αντιγράφουμε από δελτίο Τύπου του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Κύρτσου: «Ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος (...) παρέθεσε σήμερα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρόγευμα εργασίας στα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒ. Τα επτά μέλη του ΣΕΒ (...) επισκέπτονται τις Βρυξέλλες για επαφές με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών. Στο πρόγευμα εργασίας συμμετείχαν Ελληνες ευρωβουλευτές, οι κ.κ. Δ. Παπαδημούλης,
αντιπρόεδρος του ΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ/GUE), Μ. Κεφαλογιάννης (επικεφαλής ΚΟ ΝΔ στο ΕΚ/ΕΛΚ), Ελίζα Βόζεμπεργκ (ΝΔ/ΕΛΚ), Μιλ. Κύρκος (Το Ποτάμι/S&D), Εύα Καϊλή (ΕΛΙΑ/S&D), Κωνσταντίνα Κούνεβα (ΣΥΡΙΖΑ/GUE)». 
Και παρακάτω: «Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που έλαβε χώρα τόσο τα μέλη του ΣΕΒ όσο και οι περισσότεροι ευρωβουλευτές τόνισαν την ανάγκη για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και υπογράμμισαν την ανάγκη αύξησης των επενδύσεων». Επίσης: «Τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒ εκτίμησαν ότι (...) χρειάζεται να γίνουν ουσιαστικές προσπάθειες για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων (...) να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις που έχουν καθυστερήσει αρκετά, να αποφευχθεί η υπερβολική φορολόγηση, να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες καλύτερης χρηματοδότησης της οικονομίας που θα εξασφαλίσει η θετική πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής και να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες πολλές φορές ψηφίζονται αλλά δεν εφαρμόζονται». 
Τα ίδια προτάγματα έχουν, νέα αντιλαϊκά μέτρα προς αναθέρμανση της οικονομίας του κεφαλαίου. 
Πώς να μην είναι μια παρέα..;

Πέμπτη 3 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ