Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ»: Απεργία για την καταβολή δεδουλευμένων (ΦΩΤΟ)

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης») που λειτουργούν σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.
Την απεργία αποφάσισε το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην πρώην επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ», συνεχίζοντας τον αγώνα για την
καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Εδώ και τέσσερα χρόνια, οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης») βιώνουν μια μόνιμη κατάσταση ανασφάλειας και απληρωσιάς. Έχουν γίνει μπαλάκι της μίας και της άλλης εργοδοσίας και ζουν με την ανασφάλεια για το ποιος θα πάρει τα καταστήματα και αν θα τους κρατήσει όλους στη δουλειά.
Σήμερα, μετά το σπάσιμο της συμφωνίας με την «Μαρινόπουλος», η εταιρεία «Καρυπίδης», μέσα σε έναν κυκεώνα ανταγωνισμών, έχει οικονομικές υποχρεώσεις σε εργαζόμενους και προμηθευτές και τα ράφια άδεια από εμπορεύματα. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τρεις μήνες και δεν έχουν πληρωθεί το καλοκαιρινό επίδομα άδειας.
Με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία σήμερα οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα στην εργοδοσία (νυν και πρώην) ότι μπροστά στις εξελίξεις δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια προς την εργοδοσία και ότι θα υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους
Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί στο κατάστημα Φιλώτα.
Σε συνέλευση του σωματείου που έγινε στο ΕΚΘ αποφασίστηκε με απεργιακές κινητοποιήσεις και εξορμήσεις έξω από τα καταστήματα ενημερώνοντας τους καταναλωτές να συνεχίσουν τον αγώνα τους. 
Αποφάσισαν επίσης να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που καλούν ταξικά συνδικάτα την ερχόμενη Τρίτη 29 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου ενώ επαναβεβαίωσαν την απόφαση τους να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νέο λαιμητόμο για την κοινωνική ασφάλιση στη βουλή.

Απεργιακή συγκέντρωση και στη Θάσο