Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Κινητοποίηση των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές

Συγκέντρωση στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, των Δήμων Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά και Νεάπολης - Συκεών στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που ξεκίνησαν την Τετάρτη.
Οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι
μετά τη λήξη του προγράμματος στις 30/6/2016. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στους Δήμους Θεσσαλονίκης και Παύλου Μελά παραμένουν απλήρωτοι για πεντέμισι μήνες.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να παραμείνει το υφιστάμενο προσωπικό από κάθε δομή με πλήρης εργασιακές σχέσεις, με συλλογική σύμβαση εργασίας που θα καλύπτει τις σύγχρονες - καθημερινές ανάγκες.
Για τις Κοινωνικές Δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας, ζητούν να συνεχίσουν την λειτουργία τους και να ενισχυθούν όπου χρειάζεται. Οι δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας να καλύπτουν πλήρως τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες χωρίς τη λογική της ασπιρίνης και δίχως αποκλεισμούς.
Και τονίζουν, πως ο τομέας της κοινωνικής πολιτικής προϋποθέτει την σταθερή και συνεχή λειτουργία των κοινωνικών δομών πλήρως ενταγμένες σε αυτόν.
Εξάλλου, απλήρωτοι από το Σεπτέμβρη παραμένουν οι 35 συμβασιούχοι ΕΣΠΑ που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ωραιοκάστρου και ο Δημοτικός οργανισμός (ΔΟΠΠΑΩ) αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις τους για το 2016-2017.