Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ίδια η πολιτική που χτυπάει τους πρόσφυγες με αυτήν που τσακίζει τους εργαζόμενους και το λαό στη χώρα μας

Η κυβέρνηση, προσπαθεί με κάθε τρόπο να επισκιάσει τα αντεργατικά της σχέδια, επικαλούμενη την κρισιμότητα του Προσφυγικού και την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση στη διαχείρισή του. Σηκώνει σκόνη και προσπαθεί να δημιουργήσει συγχύσεις για την ταξική πολιτική της.
Δεν είναι άλλη, όμως, η πολιτική που χτυπάει τους


πρόσφυγες από αυτήν που τσακίζει τους εργαζόμενους και το λαό στη χώρα μας. Οι πρωταγωνιστές του δράματος που ζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες είναι ίδιοι με τους πρωτεργάτες των μέτρων που αφαιρούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, φορτώνουν στις πλάτες του λαού την καπιταλιστική ανάκαμψη, όπως του φόρτωσαν την καπιταλιστική κρίση. Προσπαθούν ακόμα και να οικειοποιηθούν τη γνήσια λαϊκή - ταξική αλληλεγγύη, για να σκεπάσουν τις ευθύνες τους και να εξαγνιστούν απέναντι στο λαό, που απλόχερα προσφέρει από το υστέρημά του για να ανακουφίσει τους ξεριζωμένους.
Η έκφραση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες πρέπει να συνδυαστεί με την κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που γεννάει τον πόλεμο και την προσφυγιά, που ζυγίζει τους πρόσφυγες με το ζύγι του κεφαλαίου και, για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, διαλύει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από μισθούς, δικαιώματα, συντάξεις.
Η μάχη που δίνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ, που, μαζί με την κυβέρνηση, σαρώνουν το λαό, πάει χέρι - χέρι με τον αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και τους οργανισμούς που ανάβουν τη σπίθα του πολέμου και συνθλίβουν λαούς στις μυλόπετρες των άσβεστων ανταγωνισμών τους.


 
Σάββατο 12 Μάρτη 2016 - Κυριακή 13 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ