Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΖΑΒΕΛ:Καταγγελία για τα επιχειρηματικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων

Τα επιχειρηματικά παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες των εργαζομένων οι βιομήχανοι του κλάδου, καθώς και τη διαχρονική στήριξη του κρατικού μηχανισμού στα σχέδιά τους καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ (συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ»).
Σε ανακοίνωσή του, το σωματείο σημειώνει ότι «μέχρι το 2012 εργαζόμασταν άλλοι στον "ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ" (ΑΦΟΙ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ, ΕΛΙΖΑ) και άλλοι στο "ΖΟΥΡΑ" (ΒΙΟΚΟΤ, ΖΟΥΡΑΣ ΦΑΡΜ) που μέχρι τότε ήταν "ανταγωνιστές". Το 2012 προχώρησαν σε "συνεργασία" με τεράστιο
όφελος και για τους δύο. Σύμφωνα με το σχέδιο, πτώχευσαν οι εταιρείες του "ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ" και τη χρήση τους ανέλαβε ο "ΖΟΥΡΑΣ". Ο "ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ" δεν πλήρωσε δεκάρα από τα τεράστια χρέη που δημιούργησε λίγο πριν την πτώχευση, σε εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία, μικρούς προμηθευτές που γονάτισαν κ.ά. Ο "ΖΟΥΡΑΣ" ωφελήθηκε την εκμετάλλευση των σύγχρονων εγκαταστάσεων του "ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ", χωρίς να γίνει πλειστηριασμός για να αναγκαστεί να πληρώσει έστω κάτι».
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η εργοδοσία φαίνεται ότι υλοποιεί νέο σχέδιο, «αυτή τη φορά όχι μόνο για να αυξήσει την κερδοφορία της, αλλά και για να τσακίσει το σωματείο μας που είναι εμπόδιο γιατί υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα. Αυτή τη φορά στο σχέδιο συμμετέχει, όπως μάθαμε τυχαία από το ίντερνετ και ο μεγαλύτερος βιομήχανος της πτηνοτροφίας, ο "ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ", που παίζει αντίστοιχα επιχειρηματικά παιχνίδια και στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας».
Το σωματείο προειδοποιεί την εργοδοσία «ότι στον πόλεμο που μας έχει ανοίξει δεν κάνουμε πίσω. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Παίρνουμε δύναμη από την αλληλεγγύη που συνεχίζουμε να έχουμε. Δεν είμαστε μόνοι, έχουμε το κλαδικό, την ομοσπονδία, το ΠΑΜΕ. Έχουμε αναλάβει ευθύνη απέναντι σε μας τους ίδιους, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, απέναντι στην εργατική τάξη. Δεν έχουμε άλλο δρόμο.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι είναι έκθετη απέναντί μας. Έχει ευθύνη για τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και θα έχει ακόμα μεγαλύτερη με τη στάση της απέναντι στη συνέχιση και όξυνση του αγώνα που δίνουμε για να ζήσουμε».
Ολόκληρη η ανακοίνωση στο συνημμένο.
902.gr
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ