Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ:Πρώτη δύναμη η ΔΑΣ - ΟΤΑ στις εκλογές

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΣ - ΟΤΑ στις εκλογές του Συλλόγου Υπαλλήλου Δήμων ν. Λάρισας.
Συνολικά, ψήφισαν 1.152. Έγκυρα ψηφοδέλτια 1.115, άκυρα και λευκά 37.
Έλαβαν:
- ΔΑΣ - ΟΤΑ (στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ): 470 ψήφοι, ποσοστό 42,15% και τέσσερις έδρες.

- Συνδικαλιστική Ανατροπή (πρώην ΠΑΣΚΕ): 230 ψήφοι, ποσοστό 20,62% και δύο έδρες.
- Ριζοσπαστική Ενωτική Πρωτοβουλία (ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ): 185 ψήφους, ποσοστό 16,60% και δύο έδρες.
- Νέα Πορεία (ΔΑΚΕ): 132 ψήφους, ποσοστό 11,81% και μία έδρα.
- Συνδυασμός «Αντίδραση»: 97 ψήφοι, ποσοστό 8,60%, καμία έδρα.

Για το Νομαρχιακό Τμήμα της της ΑΔΕΔΥ έλαβαν:
- ΔΑΣ - ΟΤΑ: 476 ψήφοι, ποσοστό 43,15% και 13 έδρες.
- Συνδικαλιστική Ανατροπή: 227 ψήφοι, ποσοστό 20,58% και 6 έδρες.
- Ριζοσπαστική Ενωτική Πρωτοβουλία: 178 ψήφοι, ποσοστό 16,13% και 5 έδρες.
- Νέα Πορεία: 128 ψήφοι, ποσοστό 11,15% και 3 έδρες.
- Συνδυασμός «Αντίδραση»: 94 ψήφοι, ποσοστό 8,52% και 2 έδρες.

Ανακοίνωση της ΔΑΣ - ΟΤΑ

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ ν. Λάρισας αναφέρει:
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους για την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν χρόνια τώρα. Να τους διαβεβαιώσουμε πως τη δύναμη που μας έδωσαν θα τη διαθέσουμε στην οργάνωση του αγώνα, το δυνάμωμα και τη ισχυροποίηση του σωματείου μας, στην οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας, γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας! Έχουμε μπροστά μας την κορύφωση της επίθεσης στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και στη συνέχεια νέο γύρο επίθεσης στα εργασιακά, στους μισθούς (έρχεται νέο μισθολόγιο με δραστικές μειώσεις), στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τη φορολογία, τα "κόκκινα" δάνεια. Ταυτόχρονα είναι σε πλήρη εξέλιξη η υλοποίηση από τους δημάρχους και τις δημοτικές αρχές του νομού μας όλα τα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση.
Η μόνη απάντηση που μπορεί να προκαλέσει ισχυρά εμπόδια και ανατροπή της επίθεσης, να βάλει πλώρη για αποκατάσταση των απωλειών που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους, καθώς και για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, είναι ο ανυποχώρητος αγώνας και η συμμετοχή όλων. Η οργάνωση, η ένταση της συλλογικής δράσης συνδεδεμένη με όλες τις αξίες της ταξικής πάλης, της ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και με όλους όσους το εκπροσωπούν, είναι η αποκάλυψη και η απομόνωση των ανθρώπων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η αδιάκοπη σύγκρουση με τη μοιρολατρία το συμβιβασμό και την απογοήτευση που καλλιεργούν. Είναι η πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος και η ανατροπή του αρνητικού συσχετισμού και στο σύλλογο μας, παρ' όλη την πρωτιά της ΔΑΣ.
Η ΔΑΣ - ΟΤΑ και το ΠΑΜΕ πιο οργανωμένα, αποφασιστικά και μαχητικά θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε τις δυνάμεις μας στους ταξικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας».