Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου : Σωματείο Εργαζομένων ΝΠ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 24-7-2013

Κάλεσμα στην Απεργία 24-7-2013

Πρόσφατα η κυβέρνηση αποφάσισε να εντάξει  στην κινητικότητα μέσω διαθεσιμότητας 2500 υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων σε δύο δόσεις.

 Η διαδικασία αυτή οδηγεί και σε απολύσεις καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 15.000 στο σύνολο του Δημοσίου.

Οι Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις Νοσοκομείων, οι Καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι Νέοι Οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ.

Οι 65.000 υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων που στηρίζουν την 24ωρη λειτουργία των Νοσοκομείων 360 ημέρες το χρόνο καλούνται να συμβάλλουν στο φόρο αίματος που απαιτεί η ΤΡΟΪΚΑ.Από την πολιτική αυτή δεν εξαιρείται κανένας και εν δυνάμει όλοι οι Υγειονομικοί είναι υποψήφιοι προς Διαθεσιμότητα – Απόλυση.Η πολιτική της υποβάθμισης – απαξίωσης και διάλυσης του ΕΣΥ είναι σε πλήρη εξέλιξη.Ειδικότερα, κυβέρνηση και διοίκηση του νοσοκομείου προχωρούν χερι-χέρι χρόνια τώρα στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Σταδιακά μετατρέπουν το νοσοκομείο σε επιχείρηση, παραχωρούν εργασίες που θα γίνονταν από μόνιμο προσωπικό σε εργολάβους, φορτώνουν τα έξοδα λειτουργίας του νοσοκομείου στους ασθενείς, ενώ ταυτόχρονα οδηγούν τους εργαζόμενους στην εργασιακή αβεβαιότητα, με κύρια στόχευση την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του νοσοκομείου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος Μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις, κατανοώντας τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της χρονικής συγκυρίας που επέλεξαν οι ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ και η κυβέρνηση για να αντισταθούμε σε αυτή την ανάλγητη πολιτική.

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ με Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας (Πανελλαδικά) στις 11.30πμ κάτω από το Υπουργείο Υγείας.

ΟΧΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στην ΥΓΕΙΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΤΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

Αναχώρηση λεωφορείων 05:00πμ από την πύλη του νοσοκομείου. Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου έως Δευτέρα 22/7/2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ