Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Να βρίσκονται σε εγρήγορση για να εμποδίσουν τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων καλούν οιδυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την υπερψήφιση από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου της Σύμβασης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την εκπόνηση έρευνας σχετικά με την αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και υπαλλήλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Την προηγούμενη Τρίτη πέρασε κατά πλειοψηφία (μειοψηφούντος του συμβούλου της "Λαϊκής Συσπείρωσης") η προγραμματική σύμβαση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για την εκπόνηση έρευνας σχετικά με την αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και υπαλλήλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Την ερχόμενη Τρίτη 30-7-2013 οι δυνάμεις της "συγκυβέρνησης" και οι ακόλουθοί τους πρόκειται να ψηφίσουν αυτή τη σύμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.Το είχαμε καταγγείλει από πριν ότι σχεδιάζεται από τη Διοίκηση της Περιφέρειας ο μηχανισμός αξιολόγησης και ο νέος οργανισμός της ΠΚΜ.

 Η Διοίκηση έδωσε στο Σύλλογό μας (ΣΕΠΕΚΕΜ), έναν υποτιθέμενο προτεινόμενο οργανισμό που δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα. Άλλοι είναι οι σχεδιασμοί τους. Στόχος τους είναι η πλήρης υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Μιας πολιτικής που επιβάλλει τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου στις σύγχρονες συνθήκες. 

Αυτός είναι ο "εκσυγχρονισμός" τους, πώς δηλαδή να εξυπηρετούνται καλύτερα τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Τώρα θα έχουν και το άλλοθι του ανεξάρτητου ακαδημαϊκού χώρου του Πανεπιστημίου, που θα προτείνει τη μεθοδολογία των απολύσεων.Σε μια τέτοια πολιτική εμείς δεν "χωράμε", οι αξιολογήσεις, η κινητικότητα, οι μετακινήσεις των υπαλλήλων μεταξύ υπηρεσιών σε διαφορετικούς νομούς (χωρίς τη συναίνεση του υπαλλήλου) θα οδηγήσουν σε απολύσεις πολλών συναδέλφων. Μια τέτοια πολιτική δεν έχει σχέση με την ανάπτυξη για το λαό. Βήμα το βήμα θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη εξαθλίωση όλων των λαϊκών στρωμάτων. 

Πάγωμα προσλήψεων και απολύσεις είναι μερικά μόνο από τα εργαλεία τους. Αυτά οδήγησαν και στην καθημερινή κατάσταση που βιώνουμε ως υπάλληλοι με την έλλειψη καθαριότητας σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Χωρίς μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα το πρόβλημα έχει μετατραπεί σε κίνδυνο για την υγεία μας.Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε αντίσταση και ετοιμότητα. Τα χειρότερα θα μας τα φέρουν σύντομα. Όλοι στον αγώνα για να κερδίσουμε ξανά τα δικαιώματά μας».