Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Θεσσαλονίκη : Έλληνες και Μετανάστες εργαζόμενοι σε μια εκδήλωση

Εκδήλωση της ΚΟ Κεντρ. Μακεδονίας του ΚΚΕ για Έλληνες και μετανάστες εργάτες 



Πλήθος Ελλήνων και μεταναστών εργατών συμμετείχαν στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό σύνθημα «Μετανάστες και Έλληνες εργαζόμενοι μαζί στον αγώνα για την εργατική ανασύνταξη και αντεπίθεση».



Στην εκδήλωση μίλησε οΑρσένης Τσιριγώτης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. (δείτε σχετικό απόσπασμα). Τόνισε ότι «η εργατική τάξη της χώρας μας, συνολικά οι εργαζόμενοι που υποφέρουν, έχουν τον ίδιο κοινό αντίπαλο με τους μετανάστες εργάτες και εργάτριες. 

Ρίζα της βαρβαρότητας που ζουν σήμερα και οι Έλληνες και οι ξένοι εργάτες, είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία που έχει γιγαντωθεί σε τεράστιους μονοπωλιακούς ομίλους, 

η εκμετάλλευση που γίνεται όλο και πιο στυγνή για να συντηρείται αυτή η ιδιοκτησία. 

Δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί με το βούρδουλα της απόλυσης ή με το βούρδουλα της υποταγής ή για δουλειά ήλιο με ήλιο.

Είναι καθήκον πρώτης γραμμής, οι μετανάστες από μοχλός πίεσης της εργοδοσίας σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων των Ελλήνων εργατών να γίνουν δύναμη αντίστασης μέσα στο εργατικό κίνημα, 

δύναμη πάλης με κοινούς στόχους και επιδιώξεις». 

Στη συνέχεια, παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ για τα καθημερινά επείγοντα προβλήματα των μεταναστών και κάλεσε Έλληνες και μετανάστες εργάτες να παλέψουν κάτω από τη σημαία της Λαϊκής Συμμαχίας, για να αλλάξει τάξη στην εξουσία. 

Να πάρουν εκδίκηση για τα βάσανά τους μπαίνοντας στον κοινό αγώνα για μια καλύτερη ζωή σε μια άλλη κοινωνία, τη σοσιαλιστική.




Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης πλαισίωσε το συγκρότημα της ΚΝΕ και τοσυγκρότημα μεταναστών «Σάντσι», στο οποίο συμμετείχαν ο Κοδαϊαρ Βάμβακς από το Ιράν, ο Νταβούντ Γκόργκι από το Αφγανιστάν, ο Χρήστος Λέτσος από την Κορυτσά και ο Θεσαλλονικιός Γιώργος Λέτσος. (δείτε βίντεο).