Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ο Αλέξης Τσίπρας  έκρυψε ΕΕ, ΝΑΤΟ και μονοπώλια στους εργαζόμενους των ΕΑΣ


Πράματα και θάματα υποσχέθηκε στους εργαζόμενους των ΕΑΣ ο Αλ. Τσίπρας, σήμερα. 


Είπε, μεταξύ άλλων, ότι «θα ακυρώσουμε κάθε απόπειρα (!) ιδιωτικοποίησης (...) δεν θα αναγνωρίσουμε την εκποίηση και καμιά απόλυση εργαζομένου», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι όλα αυτά θα προχωρήσουν στο βαθμό που υπηρετούν το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θέλει να εφαρμόσει σαν μοχλό επίσπευσης της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Ο Αλ. Τσίπρας όχι μόνο δεν είπε κουβέντα για το ποιος φταίει που τα ΕΑΣ έφτασαν εδώ, αντίθετα ισχυρίστηκε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο ...λύκος θα φυλάει τα πρόβατα.

 Ότι θα ανασυγκροτηθούν στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όταν η προσαρμογή στις κατευθύνσεις τους εκφράστηκε με την προγραμματισμένη φθορά και απαξίωσή τους ώστε να πουληθούν στα αρπακτικά που καραδοκούν.

Δεν είπε ούτε λέξη για την απόφαση της ΕΕ για δημιουργία Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας με έδρα τις Βόρειες χώρες,

 για την ευρωενωσιακή συνθήκη που επιβάλλει πλήρη απελευθέρωση της αγοράς οπλικών συστημάτων και απαγορεύει στα κράτη να χρηματοδοτούν την εγχώρια κατασκευαστική βιομηχανία. 

Κουβέντα φυσικά για το γεγονός ότι στα ΕΑΣ έχει ήδη επιβληθεί εξοντωτικό πρόστιμο απ' την ΕΕ 

επειδή έλαβε κρατικές ενισχύσεις, κάτι που θεωρείται πλήγμα στον ανταγωνισμό! 

Παρέλειψε επίσης να εξηγήσει πώς θα στηριχθεί η αμυντική βιομηχανία όταν η χώρα κατακλύζεται από μια θάλασσα εισαγωγών και δεν είναι στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ η απαγόρευσή τους.

Κι όχι μόνο δεν σχολίασε τίποτα απ' αυτά, αλλά απογειώνοντας τον εμπαιγμό των εργαζομένων ισχυρίστηκε: 

«Μετά την ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας του 2009 στο εθνικό δίκαιο,

 κατά τρόπο όμως που να διασφαλίζονται τα ζωτικά συμφέροντα ασφάλειας της χώρας στο πλαίσιο του άρθρου 386 της Συνθήκης της Λισσαβόνας. 

Διότι εδώ δεν υπάρχουν ζητήματα ανταγωνισμού. Εφόσον πρόκειται για την ενίσχυση των αμυντικών αναγκών των ΕΔ με βάση το Κοινοτικό Δίκαιο που ομνύουν σε αυτό αλλά δεν το τηρούν ή το τηρούν κατά το δοκούν, δεν τίθεται ζήτημα ανταγωνισμού!».

Αφού προσπέρασε, με αυταπάτες, υπαρκτά μεγάλα προσκόμματα στη λειτουργία των ΕΑΣ, 

κατέληξε να επικροτεί τα υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα, απ' τα οποία κερδίζουν μονοπωλιακοί όμιλοι,

 ασκώντας κριτική μόνο γιατί καλύπτονται από «εταιρίες εξωχώριες» και διερωτώμενος «γιατί να μην έχουμε τη δυνατότητα ένα μέρος αυτών των δαπανών να μπορούμε να τις καλύπτουμε από την εθνική αμυντική βιομηχανία;».

Χαϊδεύοντας αυτιά, αναφέρθηκε σε έναν ενιαίο φορέα αμυντικής βιομηχανίας,

 συσκοτίζοντας πως το ζήτημα δεν αφορά στο περίβλημα αλλά στο περιεχόμενο και πως αυτό δεν μπορεί να είναι τέτοιο που να υπηρετεί τις αμυντικές ανάγκες της χώρας και τις ανάγκες των εργαζομένων στα ΕΑΣ, 

στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Δίνοντας, τέλος, δείγματα της καθαρά διαχειριστικής λογικής με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει και τα ΕΑΣ, υπερασπίστηκε ακόμα την «αξιοποίηση των μη παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων των εταιρειών προς όφελος της παραγωγικής τους ανασυγκρότησης» δίχως περαιτέρω διευκρινίσεις για το πώς εννοείται η αξιοποίηση, αν όχι όπως σήμερα ως παράδοση δηλαδή σε ιδιώτες. 

Αλλά και τη συνεργασία «με ιδιωτικές επιχειρήσεις» του εξωτερικού.Στο αμιγώς πολιτικό κομμάτι της ομιλίας του αναπαρήγαγε την κινδυνολογία για την εκτροπή της δημοκρατίας την οποία απέδωσε στα μνημόνια για να ισχυριστεί ότι δίχως αυτά θα υπάρξει και δημοκρατία και κοινωνική συνοχή και πρόοδος και ανάπτυξη, δίχως να κοπιάσει να εξηγήσει γιατί όλα αυτά δεν υπάρχουν στα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ που δεν έχουν μνημόνια.

 Έθεσε μάλιστα το δίλημμα «μνημόνιο ή ύπαρξη της δημοκρατίας και της χώρας ως ανεξάρτητης οντότητας», καθώς υποστήριξε ότι «εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία» απειλούνται.Σε αντίθεση με τις υποσχέσεις που μοίρασε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του προειδοποίησε ότι η πορεία θα είναι δύσκολη και ζήτησε απ' τους εργαζόμενους να παλέψουν ώστε αυτό «να είναι το τελευταίο καλοκαίρι που περνούμε κάτω από τον μνημονιακό, τροϊκανό ζυγό»!

πηγη:902.gr