Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικές δυνάμεις φρουρούν το εργοτάξιο του ΣΜΑ στην Ευκαρπία

Συγκεντρώσεις το πρωί και το απόγευμα της Τρίτης


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα για τον υπό κατασκευή Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία, ο οποίος από τις 6 το πρωί είναι φρουρούμενος από αστυνομικές δυνάμεις. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο εμμένει στην αρχική του απόφαση, δηλαδή να μη γίνει στη συγκεκριμένη θέση ο ΣΜΑ, αλλά μακριά από τον οικισμό, να μη γίνει καύση απορριμμάτων στο εργοστάσιο του «ΤΙΤΑΝ» και να επικαιροποιηθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων, θέση την οποία υιοθετούν και οι κάτοικοι. 

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας η Λαϊκή Επιτροπή Ευκαρπίας απαιτώντας να μην κατασκευαστεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο συγκεκριμένο χώρο.
Την Τρίτη το πρωί, στις 7.00, προγραμματίζεται συγκέντρωση στην πλατεία Ευκαρπίας και πορεία και συγκέντρωση στο χώρο που χτίζεται ο ΣΜΑ. Ακόμα, το απόγευμα της Τρίτηςπρογραμματίζεται συγκέντρωση από τη Λαϊκή Επιτροπή και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στις20.00, στην πλατεία Ευκαρπίας.
Από νωρίς το πρωί, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, 6 διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν στο χώρο, ο οποίος έχει φραχτεί με συρματοπλέγματα με σκοπό να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Τον ΣΜΑ Ευκαρπίας επισκέφτηκε το πρωί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου όπως είπε να δει την επανεκκίνηση

του έργου μετά από αρκετό καιρό.
Προσερχόμενος στο χώρο του ΣΜΑ, συνοδευόταν από τον επικεφαλής της δύναμης των ΜΑΤ, ενώ περνώντας δίπλα από τους λιγοστούς κατοίκους της Ευκαρπίας που ήταν εκείνη την ώρα στο σημείο, άκουσε αποδοκιμασίες.