Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Υπογράφει απολύσεις σχολικών φυλάκων ο δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΣ - ΟΤΑ
Από τους πρώτους υπογράφει απολύσεις σχολικών φυλάκων ο δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης

Τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Δημήτρη Φωκιανό,που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ και είναι από τους πρώτους δημάρχους που υπογράφουν απολύσεις σχολικών φυλάκων, καταγγέλλει η ΔΑΣ-ΟΤΑ Λυκόβρυσης–Πεύκης.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της:«Μία ακόμα πρωτιά για τον δήμαρχο κύριο Δημήτρη Φωκιανό που μας έχει συνηθίσει να εφαρμόζει από τους πρώτους όλες τις αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Μετά τις ΜΚΟ, τις συμβάσεις έργου και τα διάφορα προγράμματα ελαστικής απασχόλησης και ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών, την θερινή εθελοντική ένταξη στο Παρατηρητήριο, πετάει στο δρόμο 10 εργαζόμενους σχολικούς φύλακες του Δήμου μας υπογράφοντας τις διαπιστωτικές πράξεις και διαγράφοντας όλα τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τα οποία δηλωνόταν ρητά ότι ο Δήμος δεν θα προχωρήσει σε καμία απόλυση, με το τελευταίο να έχει ψηφιστεί πριν λίγες μέρες.

Δεν είχαμε καμία αυταπάτη ότι η Δημοτική Αρχή που εκλέχθηκε με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ 

και στεγάζει στους κόλπους της την πλειοψηφία των στελεχών της ΝΔ, 

αλλά και δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ θα εφάρμοζε διαφορετική πολιτική από αυτή που υπαγορεύει η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Οι δυνάμεις μας χρόνια τώρα μιλάνε για τοπική διοίκηση και Δημοτικές Αρχές τοποτηρητές των εφαρμοζόμενων κεντρικών κυβερνητικών πολιτικών και σ’ αυτό η Δημοτική Αρχή μας είναι πρότυπο.

 Είναι όμως τέτοιο το μέγεθος της κοροϊδίας στους εργαζομένους και ευτυχώς υπάρχουν γραπτά πρακτικά και τηλεοπτικό υλικό από τα δημοτικά συμβούλια που δεν μπορούμε παρά να καταγγείλουμε με το πιο έντονο τρόπο την άθλια εξαπάτηση των εργαζομένων από πολιτικές δυνάμεις που έχουν γίνει ειδικοί σε αυτό.Δυστυχώς δεν είναι μόνο οι Δημοτικές Αρχές των συγκεκριμένων κομμάτων που εξαπατούν τους εργαζομένους, αλλά και οι αντίστοιχες συνδικαλιστικές παρατάξεις στην ΠΟΕ-ΟΤΑ που επένδυσαν σε κοινό μέτωπο με τους Δημάρχους και τώρα τους βλέπουν έναν έναν να υπογράφουν τις απολύσεις των συναδέρφων μας.

Συνάδερφοι, σας καλούμε να βγάλετε συμπεράσματα από τη στάση των Δημοτικών Αρχών και των συνδικαλιστικών παρατάξεων που έκτιζαν κοινό μέτωπο μαζί τους.

Τώρα ήρθε η ώρα, σε κάθε χώρο δουλειάς να σημάνει συναγερμός. 

Τρέμουν στην ιδέα του πειθαρχημένου και οργανωμένου αγώνα. 

Κάθε σωματείο, κάθε τόπος δουλειάς, να γίνει ορμητήριο ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής τους και του καπιταλιστικού συστήματος που σαπίζει και φέρνει στους εργαζόμενους φτώχεια, εξαθλίωση και ανεργία. 

Ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας για να τοποθετηθούν όλοι όσοι εξαπάτησαν τους εργαζομένους.

 Καμία απόλυση! Να ανατραπεί το πολυνομοσχέδιο! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».