Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Θεσσαλονίκη: Τον έσωσαν στο πάρα πέντε

Πρόκειται για μόλις μια από τις χιλιάδες περιπτώσεις συνανθρώπων μας, οι οποίοι στη διάρκεια της παρατεταμένης κρίσης, θεωρούν ότι έχουν χάσει τα πάντα στη ζωή τους. Και την άνεση να μπορούν να διαβιούν ανθρώπινα αλλά και τη στήριξη από την οικογένεια ή το σύντροφο τους.

Γι αυτο εμεις 

φωνάζουμε

κανένας  μόνος του.

Όλοι για έναν  και ένας για όλους.

Είναι 5 ολόκληρα χρόνια άνεργος, χωρίς σπίτι να μείνει και χωρίς κανέναν συγγενή στο πλευρό του. Ο 43χρονος Π.Π, πιεσμένος από τη φτώχεια και την κοινωνική απομόνωση αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα να θέσει τέρμα στη ζωή του.
 Έτσι πήγε στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη,
πέρασε ένα χονδρό σχοινί στο λαιμό του, το έδεσε σε κάποια ξύλα και ήταν έτοιμος να πέσει στη θάλασσα, βρίσκοντας τον θάνατο, είτε από τη θηλιά, είτε από πνιγμό. Και αυτό θα γινόταν αν στο σημείο δεν πήγαιναν δύο αστυνομικοί της ομάδας Ζ, οι οποίοι τον προσέγγισαν με ανθρώπινο τρόπο και συνομιλώντας μαζί του κατάφεραν να τον πείσουν να μην επιχειρήσει να βάλει τέρμα στη ζωή του.
Βέβαια τα προβλήματα του ανθρώπου θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Ίσως όμως μέσα από αυτήν την περιπέτεια, συνειδητοποίησε ότι δεν είναι μόνος.
 Γιατί μέσα στο δράμα του, ο 43χρονος άνδρας είχε την τύχη να βρεί στο "δρόμο" του δύο αστυνομικούς που ήταν πραγματικοί άνθρωποι και του έδωσαν τη στήριξη που χρειαζόταν εκείνη την ώρα.
πηγη:madata