Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΕΡΤ : Βαριές κατηγορίες για τους συλληφθέντες

Βαριές κατηγορίες για τους συλληφθέντες στο κέντρο εκπομπής της ΕΡΤ

Βαριές κατηγορίες φορτώθηκαν στις πλάτες των 9 συλληφθέντων στον Υμηττό το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης με αίτημα την έναρξη της εκπομπής της ΕΡΤ σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Εναντίον τους ασκήθηκε μήνυση απ' τον ειδικό εκκαθαριστή της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη, και παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

 Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν αφορούν σε διατάραξη ασφάλειας επικοινωνιών, διακεκριμένες φθορές κατά δημόσιας περιουσίας, απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής και απειλές κατά αστυνομικών οργάνων.Οι 8 από τους 9 συλληφθέντες που κρατήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη ΓΑΔΑ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ, αφέθηκαν ελεύθεροι για διαφορετικούς λόγους, ενώ ένας εξ αυτών παραπέμφθηκε σε ανακριτή κατηγορούμενος για κακούργημα, το οποίο κατά το κατηγορητήριο αφορά τηλεφωνική υποκλοπή συνομιλιών αστυνομικών.

Σύμφωνα με καταγγελίες ορισμένοι εξ αυτών κακοποιήθηκαν απ' τα ΜΑΤ, μία γυναίκα φέρεται να διακομίστηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

 Την Τρίτη, έξω απ' τα δικαστήρια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης.


Διαγραφή Κεδίκογλου από την ΕΣΗΕΑ

Στο μεταξύ, την οριστική διαγραφή του Σίμου Κεδίκογλου από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ 

αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για την εμπλοκή του στην κυβερνητική απόφαση για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.Η ΠΟΣΠΕΡΤ κατήγγειλε την προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού (δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών), για τις ανάγκες λειτουργίας του «μεταβατικού» μορφώματος «Δημόσια Τηλεόραση», προάγγελου της ΝΕΡΙΤ.

 Σύμφωνα με τον Π. Καψή περίπου 2.500 αιτήσεις έχουν ήδη γίνει για τις 590 θέσεις εργασίας του μεταβατικού σχήματος. 

Πρόκειται για δίμηνες συμβάσεις που θα ανανεώνονται μέχρι να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ήδη ανακοινώσει έκτακτο συνέδριο που αρχίζει την Πέμπτη, στο Στούντιο Ε' του Ραδιομεγάρου, με θέμα συζήτησης «η δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, οι ρόλοι και οι κινήσεις μας που αφορούν το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης και το δικό μας». 

Στη σχετική της ανακοίνωση κάνει λόγο για «πρωτοφανή διωγμό των εργαζομένων και των οικογενειών τους» και «λυσσαλέα επίθεση σε βάρος τους» μετά και την απόφαση για «αποκλεισμό απ' το δικαίωμα οποιασδήποτε εργασίας έστω και μιας ημέρας για μια τριετία από το δημόσιο, τις ΔΕΚΟ, τους ΟΤΑ κλπ.». 

Καταγγέλλει «αμφίδρομα πολιτικά παιχνίδια για εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών και ιδιωτικών συμφερόντων» που έχουν βάλει στόχο τη δημόσια ΕΡΤ και την περιουσία της.

πηγη:902.gr