Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Το κάμπινγκ στο Αχλάδι αγκαλιάστηκε από όλους και συνεχίζεται η λειτουργία του έως τις 10 Αυγούστου

Εκατοντάδες νέοι έχουν αγκαλιάσει τις πολύμορφες δραστηριότητες στο κάμπινγκ της ΚΝΕ στο Αχλάδι

Το κάμπινγκ της ΚΝΕ στο Αχλάδι της Εύβοιας, που έχει ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 20 Ιούλη, 

έχει αγκαλιαστεί από 100άδες νέους, μέλη και φίλους της ΚΝΕ, μαθητές, 

παιδιά των λαϊκών οικογενειών, 

αλλά και νέους γονείς με τα παιδιά τους, που φέτος περισσότερο από ποτέ δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στο κόστος των διακοπών.

Το κάμπινγκ της ΚΝΕ, όπως και το Φεστιβάλ στήνεται με ιδιαίτερο μεράκι από εθελοντές μέλη της ΚΝΕ που περνάνε όλο το διάστημα της λειτουργίας του κάμπινγκ στο χώρο.

 Όμως το κάμπινγκ δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει αν δεν στηριζόταν στην εθελοντική δουλειά από όλους τους κατασκηνωτές που με βάρδιες περνάνε από τις χρεώσεις της καθαριότητας, των μαγειρείων και του ψησίματος.

Το Αχλάδι είναι μια ευκαιρία για όλους τους νέους που θα βρεθούνε στο χώρο για λίγες μέρες να ξεκουραστούν, να διασκεδάσουν, αλλά και να περάσουν δημιουργικά τις διακοπές τους. 

Στο χώρο του κάμπινγκ οι κατασκηνωτές έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, με την πρόταση διεξόδου, με την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, καθώς και να συζητήσουν με τα μέλη της ΚΝΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνονται και πολιτικές εκδηλώσεις όπως αυτή που παρουσιάστηκε την Παρασκευή 26 Ιούλη για τον κομμουνιστή - επαναστάτη Che Guevara την οποία παρακολούθησε πολύς κόσμος. 

Ιδιαίτερη αξία το επόμενο διάστημα έχει η βιβλιοπαρουσίαση των τριών εκδόσεων του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό» τις οποίες θα παρουσιάσει ο Άρης Ευαγγελίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, αλλά και η παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Αναμνήσεις για τον Ερνστ Τέλμαν» την οποία θα παρουσιάσει ο Πασχάλης Καγιάννης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας «Ερνστ Τέλμαν, ο γιος της τάξης του».

 Το πρόγραμμα έχει προβλέψει και για τους μικρότερους κατασκηνωτές βραδιές κινηματογράφου.

Στο κάμπινγκ οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση. Νέοι διαφόρων ηλικιών συμμετέχουν στις δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τουρνουά μπάσκετ και ποδοσφαίρου, αλλά και κυνήγι κρυμμένου θησαυρού.

Ιδιαίτερη κίνηση στο χώρο έχει και το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» όπου οι κατασκηνωτές καταφεύγουν για να πάρουν ένα βιβλίο που θα τους κρατήσει συντροφιά στις καλοκαιρινές τους διακοπές και παράλληλα θα γίνει ευκαιρία να έρθει πιο κοντά με την ιστορία του εργατικού κινήματος, τη μαρξιστική - λενινιστική φιλοσοφία ή τους μεγάλους λογοτέχνες. 

Αυξημένη ζήτηση έχει η τρίτη μπροσούρα της έκδοσης της ΚΝΕ «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό» που αφορά την παραχάραξη της Ιστορίας.


Από τις βραδιές δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πάρτι στα οποία καταλήγει ουσιαστικά κάθε βραδιά στο χώρο.


Το πρόγραμμα του κάμπινγκ τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Τρίτη 30 Ιούλη: Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού.

Πέμπτη 1 Αυγούστου: Έναρξη τουρνουά ποδοσφαίρου και το βράδυ πάρτι με latin μουσική.

Παρασκευή 2 Αυγούστου: Προβολή της ταινίας «Django Unchained».

Σάββατο 3 Αυγούστου: Παρουσίαση των τριών εκδόσεων του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό». Θα μιλήσει ο Άρης Ευαγγελίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Κυριακή 4 Αυγούστου: Πάρτι.

Τρίτη 6 Αυγούστου: Προβολή της ταινίας «Greenstreet hooligans».

Τετάρτη 7 Αυγούστου: Προβολή της ταινίας «Αστερίξ και Οβελίξ εναντίον Καίσαρα».

Παρασκευή 9 Αυγούστου: Παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Αναμνήσεις για τον Ερνστ Τέλμαν». Θα μιλήσει ο Πασχάλης Καγιάννης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας «Ερνστ Τέλμαν, ο γιος της τάξης του».

Σάββατο 10 Αυγούστου: Αποχαιρετιστήριο λαϊκό γλέντι.