Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

«Λαϊκή Συσπείρωση» Ελευσίνας: Ανύπαρκτη η αντιπυρική προστασία στο κτίριο ΠΑΚΠΠΑ

Την ανύπαρκτη αντιπυρική προστασία στο κτίριο του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου Πολιτισμού – Αθλητισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ελευσίνας καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελευσίνας – Μαγούλας σημειώνοντας ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς θα κινδυνεύσουν όσοι εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι (παιδιά και γονείς) βρίσκονται μέσα στο κτίριο.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηλιτεύει τις ευθύνες της Δημοτικής αρχής Ελευσίνας καθώς δεν έχει εγκατασταθεί το αυτόματο σύστημα καταιονισμού νερού (δηλαδή το σύστημα που καταβρέχει τους χώρους σε περίπτωση πυρκαγιάς).
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Η εγκατάσταση του συστήματος καταιονισμού είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη του κτιρίου, ο οποίος όμως δεν το έχει εγκαταστήσει.
Αν και έχει ενημερωθεί από σχετικό έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας από τον Μάη 2013 και από την εκπρόσωπο των εργαζομένων, η Δημοτική αρχή αφήνει ανενόχλητο τον ιδιοκτήτη του κτιρίου να μην συμμορφώνεται και να εκθέτει σε κίνδυνο τους εργαζομένους και τους φιλοξενούμενους του κτιρίου.
Για άλλη μια φορά, η Δημοτική αρχή Ελευσίνας –που φέτος εμφανίζεται ως δήθεν ανεξάρτητη  αποδεικνύει ότι είναι πλήρως εξαρτημένη και δεσμευμένη από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και δε διστάζει να βάλει σε κίνδυνο την ασφάλεια εργαζομένων και κατοίκων, ακόμα και μικρών παιδιών.
Ευθύνες όμως έχουν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που -λίγους μήνες πριν τις εκλογές- ανεξαρτητοποιήθηκαν για να κατέβουν στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ (που και αυτοί εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι ή αυτόνομοι). Γνώριζαν και στήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική της Δημοτικής αρχής Ελευσίνας. Συμμετέχουν και τώρα στους συνδυασμούς των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της εξυπηρέτησης της "επιχειρηματικότητας" σε βάρος των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων.
Απαιτούμε από τη Δημοτική αρχή να επιβάλει στον ιδιοκτήτη του κτιρίου του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. να συμμορφωθεί και να εγκαταστήσει ΑΜΕΣΑ το αυτόματο σύστημα καταιονισμού νερού.
Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες να στηρίξουν τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Να βοηθήσουν να δυναμώσει, σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά, η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, που θα οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους».