Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Nίκαια:Μουσικοθεατρική παράσταση για τον Μπελογιάννη και τους αγωνιστές που πάλεψαν για το σοσιαλισμό(ΒΙΝΤΕΟ)

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η μουσικοθεατρική παράσταση που παρουσιάστηκε το Σάββατο στη Νίκαια, για τον Νίκο Μπελογιάννη αλλά και για τους αγωνιστές που πάλεψαν για τα δίκαια του λαού, της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό.
Ενα μουσικοθεατρικό δρώμενο αφιερωμένο στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, επώνυμους όπως ο Σουκατζίδης και ο Τατάκης, και ανώνυμους, χιλιάδες μαχητές και μαχήτριες που έδωσαν τη ζωή τους για την ζωή και τη χαρά του κόσμου όλου.
 Η παράσταση δόθηκε μετά το τέλος της ομιλίας του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα.
Σε κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο, με παλμό, σημαίες να ανεμίζουν ασταμάτητα και όλο το γήπεδο να τραγουδά στο ρυθμό των τραγουδιών που ενέπνευσαν οι καημοί και οι προσδοκίες του λαού μας, η πάλη του λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος της χώρας και να ξεσπά σε ασυγκράτητα χειροκροτήματα ως φόρο τιμής σε εκείνους που έλειψαν για όσα πρέπει και είναι για πάντα μέσα στις καρδιές μας, μπροστάρηδες στους αγώνες μας, φωτεινοί σηματοδότες του κόσμου για τον οποίο τραβάμε. Στον Μπελογιάννη, στον Σουκατζίδη, τον Τατάκη, τη Μαρία, τον Αντώνη. Στο ΚΚΕ που τους γαλούχησε...
Την επιλογή κειμένων και τη σκηνοθεσία έκανε η Θαλασσιά Αντωνοπούλου.
Τη σκηνογραφία η Ηρώ Μανδηλαρά.
Βοηθός σκηνοθέτη ο Διονύσης Ξενάκης.
Έπαιξαν οι Εύη Γιαννοπούλου, Αντώνης Γουγής, Ερίνα Καπετάνου, Γιώργος Πέππας, Χρήστος Μπαλτάς και Κώστας Μαλκότσης. Συμμετείχαν οι Μαρία Καπετανοπούλου, Ελάνθη Κουμαριώτη, Δημήτρης Καζάντζας, Πηνελόπη Μουσγά.
Τραγούδησαν οι Γιώργος Γεωργακάκης, Νατάσσα Μουσάδη, Ερση Φτούλη.
Έπαιξαν μπάσο ο Δημήτρης Ανδρονιάδης, κρουστά ο Δημήτρης Γιαννούχος, ακορντεόν οΑλέξανδος Καμπουράκης, μπουζούκι ο Λευτέρης Κουάντας, φυσαρμόνικα ο Δημήτρης Κουφαλάκος, ενορχήστρωση - πιάνο ο Φίλιππος Παχνιστής.