Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ν. Σοφιανός: Να καταδικαστεί η πολιτική που λέει «θα πάρω από τον εργαζόμενο ό,τι του έχει απομείνει»(ΒΙΝΤΕΟ)

Στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο της Αθήνας αναφέρθηκε ο Νίκος Σοφιανός,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στην εκπομπή «Χωρίς Αναισθητικό» στο Κανάλι «Ε».
Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι υπάρχουν 3.000 αιτήσεις για καμένες λάμπες και ο Δήμος μπορεί να ανταποκριθεί στην αλλαγή μόνο των 50 από αυτές, ενώ υπάρχει μόνο ένα συνεργείο για να επιδιορθώσει
240 παιδικές χαρές και γηπεδάκια.
Αναφερόμενος στου πανηγυρισμούς του δημάρχου της συγκυβέρνησης ότι πήρε 120 εκατομμύρια για να κάνει έργα, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι εκτός του ότι όλα αυτά είναι στον αέρα, στο δια ταύτα κανένα από αυτά τα κονδύλια δε θα πάει για αντιπλημμυρικά έργα, για αντισεισμικά μέτρα προστασίας, για απαλλοτριώσεις, ενώ στηλίτευσε τις μπίζνες του Δήμου με τους επιχειρηματίες και τη συνεργασία με 18 ΜΚΟ.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στους εργαζόμενους του Δήμου που κάνουν ό,τι μπορούν με μειωμένους μισθούς. Χαρακτηριστικά από το 2010 ως το 2014 είναι μείον 70 εκατομμύρια η μισθοδοσία, μαζί και με τους χιλιάδες εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους μέσα από την ομηρία που τους είχαν με τις συμβάσεις χρόνου. Σημείωσε ότι η αστυνόμευση της πόλης είναι ευθύνη της κεντρικής πολιτικής, είναι ευθύνη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα.
Ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι όλη αυτή η πολιτική που λέει ότι θα πάρω από τον εργαζόμενο ό,τι του έχει απομείνει, για να στηρίξω λειτουργίες, πρέπει να καταδικαστεί και με την ψήφο.