Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

«Δε φταίει η ΕΕ, αλλά εδώ στην Ελλάδα τα κάνανε μαντάρα…»

- Μαντάρα είναι η ΕΕ και η πολιτική της. Η ΕΕ δεν είναι φάντασμα. Είναι τα κράτη και οι κυβερνήσεις τους. Όλοι μαζί συναποφασίζουν και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική.
- Μαύρα χάλια είναι η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ανεξάρτητα από χρέη και μνημόνια. Αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης, τους εργαζομένους και τη νεολαία όλων των κρατών-μελών της. Τα δεσμά της ΕΕ ισχύουν για όλες τις χώρες. Καταπιέζουν τους λαούς και ενισχύουν τα μονοπώλια. Γι’ αυτό στην ΕΕ πάνω από 6 εκατομμύρια νέοι έως 25 ετών είναι άνεργοι, γι’ αυτό για ένα μεγάλο
κομμάτι νέων εργαζομένων ζει και βασιλεύει σε όλες τις χώρες η ανασφάλιστη και ολιγόμηνη δουλειά για ένα ξεροκόμματο. Γι’ αυτό 150 εκατομμύρια στην ΕΕ ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
- Αυτή η πολιτική εφαρμόζεται από κάθε λογής κυβέρνηση, όπως και αν αυτοονομάζεται. Από σοσιαλδημοκρατικές, από νεοφιλελεύθερες, από κυβερνήσεις και με σοσιαλδημοκράτες και με νεοφιλελεύθερους, από κυβερνήσεις αριστερές, ακόμα και από κυβερνήσεις που συμμετέχουν κομμουνιστές, όπως απέδειξε και το πρόσφατο παράδειγμα της Κύπρου.
- Μαντάρα είναι η ΕΕ από τη φύση της. Η πολιτική της χειρότερη γίνεται, καλύτερη όχι και όποιος λέει το αντίθετο λέει ψέματα συνειδητά.
- Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν είναι λοιπόν ιδιομορφία της Ελλάδας. Εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ, αλλού πιο αργά, αλλού πιο γρήγορα και μαζεμένα. Λόγω της διαφορετικής ανάπτυξης από χώρα σε χώρα είχαν διαφορετικές αλλά αντιλαϊκές επιπτώσεις. Σε άλλες χώρες πάρθηκαν στη 10ετία του ‘90 και σε άλλες στη 10ετία του 2000, σε άλλες μαζεμένα με τη μορφή “σοκ”, όπως στην Ελλάδα σε συνθήκες κρίσης, σε άλλες σταδιακά, όπως στην ίδια τη Γερμανία.
- Το Μνημόνιο των μνημονίων, η συνθήκη του Μάαστριχτ, ισχύει για όλες τις χώρες της ΕΕ από το 1992. Το μνημόνιο στην Ελλάδα εξειδίκευσε την αντιλαϊκή στρατηγική και τώρα για όλους τους λαούς της ΕΕ ετοιμάζεται μνημόνιο διαρκείας με την επιτήρηση όλων των κρατών-μελών.
 ________________
ΕΕ σημαίνει: 26.000.000 άνεργοι, 120.000.000 στα όρια της φτώχειας. Μισθοί με στόχο να ανταγωνιστούν άλλους εκμεταλλευτές όπως της Κίνας και της Ινδίας, δηλαδή δουλειά για ένα πιάτο ρύζι. Ζεστό χρήμα και στήριξη για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.
ΕΕ σημαίνει: Παιδεία εμπόρευμα, μάθημα σε προκάτ, τρύπια ταβάνια, χορηγοί για να βγαίνει κανένα πρότζεκτ, εξετάσεις από το Δημοτικό.
ΕΕ σημαίνει: πόλεμος, καταστολή, σκλαβιά.