Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Απετράπη επίσκεψη της Χρυσής Αυγής στην Τσαριτσάνη.Ήταν προγραμματισμένη για σήμερα με επικεφαλής τον Ηλ. Κασιδιάρη

Χάρη στην κινητοποίηση και την αποφασιστικότητα των κατοίκων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, ματαιώθηκε, η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη κλιμακίου της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στο ιστορικό και μαρτυρικό χωριό της Τσαριτσάνης.
Δεκάδες κάτοικοι ανταποκρινόμενοι άμεσα στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής δήμου Ελασσόνας, του Μορφωτικού
Συλλόγου και του Αγροτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης κινητοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της κωμόπολης, όπου ήταν σε εξέλιξη εκδηλώσεις με χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα της περιοχής, γεγονός που ανάγκασε τους παρατρεχάμενους της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον Η. Κασιδιάρη, να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους στο χωριό.


Δεν μπόρεσαν ακόμη να χωνέψουν το χουνέρι που έπαθαν πέρυσι, τέτοιον καιρό οι Χρυσαυγήτες, με αφορμή την εκδήλωση για τους εκτελεσθέντες πατριώτες του χωριού από τα ιταλικά στρατεύματα και τους ντόπιους συνεργάτες τους, όπου εκδιώχθηκαν «κακήν κακώς» από τους κατοίκους.
Για μια ακόμη φορά, απετράπη η παρουσία του κλιμακίου της εγκληματικής συμμορίας στην Τσαριτσάνη, με τους κατοίκους να δείχνουν το δρόμο αντιμετώπισης τους, ώστε να μην έχουν τόπο να σταθούν πουθενά, οι απόγονοι του Χίτλερ, που διαχρονικά αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος ενάντια στο λαό.
Σε σχετική του δήλωση ο Δημήτρης Αβρανάς, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Ελασσόνας του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρει τα εξής:
«Για ακόμα μια φορά, η λαϊκή κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής απέτρεψε τους εκπροσώπους του ναζιστικού μορφώματος να εμφανιστούν στην Τσαριτσάνη. Το γεγονός ότι είχαν στα σχέδιά τους να περάσουν από την Τσαριτσάνη, με επικεφαλής τον Κασιδιάρη, αποδεικνύει τη διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση που πρέπει να δείχνει ο λαός μας στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Δεν ξεμπερδεύουμε έτσι εύκολα με αυτούς. Κανένα φόβο δεν πρέπει να δείξουμε απέναντι στους νεοναζί αλλά με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στη λαϊκή δύναμη, να τους αντιμετωπίσουμε παντού. Όπως και πέρυσι τέτοιον καιρό έτσι και σήμερα πήραν την απάντηση που τους άξιζε. Αυτό που χρειάζεται είναι να κατανοηθεί βαθιά από το λαό, ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης ως ναζιστικό κόμμα- τσιράκι και οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου. Το ίδιο το σύστημα τους θρέφει και τους αξιοποιεί για να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα αλλά και ως εφεδρεία διαχείρισης του καπιταλισμού που βρίσκεται σε κρίση. Να πρωτοστατήσουμε παντού στην οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας, να γίνει υπόθεση του ίδιου του λαού η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, να μην έχουν τόπο να σταθούν πουθενά».
Εν τω μεταξύ σε επαγρύπνηση καλούν οι μαζικοί φορείς το λαό της περιοχής, για να αποτρέψουν κάθε ενδεχόμενη παρουσία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, στις εκδηλώσεις που θα γίνουν, την επόμενη Κυριακή, 16 Μάρτη, ημέρα τέλεσης του μνημόσυνου για τα θύματα του Ολοκαυτώματος του Μάρτη του 1943, στις 10.00 το πρωί στην πλατεία.
πηγη: http://laepelassonas.blogspot.gr/