Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Τέλος στο επίδομα της σίτισης και της στέγασης από τους σπουδαστές της ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ

Την απόφαση της κυβέρνησης να κόψει το επίδομα της σίτισης και της στέγασης από τους σπουδαστές της ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, που είναι από 21 ετών και πάνω, κατήγγειλαν τα σωματεία Οικοδόμων, Εμπορίου, Μετάλλου, Ηλεκτρολόγων Λάρισας, σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί τους με τον Διευθυντή της ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.
Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωση, το μέτρο που έχει 


ψηφιστεί από το 2007, αλλά δεν το εφάρμοζαν οι διοικήσεις του ΟΑΕΔ, θα έχει ως συνέπεια οι σπουδαστές να σταματήσουν τις σπουδές τους, μην μπορώντας να αντεπεξέλθουν στα έξοδα γι' αυτές σε συνθήκες παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης.
Είναι παιδιά φτωχών εργατικών - λαϊκών οικογενειών, παιδιά που οι γονείς τους είναι άνεργοι, απλήρωτοι, συμβασιούχοι και δεν έχουν τη δυνατότητα να τα σπουδάσουν. Για την πρακτική τους άσκηση παίρνουν ψίχουλα, 6 ευρώ από τους εργοδότες και 12 ευρώ από τον ΟΑΕΔ, και πληρώνονται με μεγάλη καθυστέρηση.
Τα σωματεία καλούν όλους τους φορείς να πάρουν θέση και να διεκδικήσουν: Να μην κοπούν τα επιδόματα σίτισης και στέγασης σε κανέναν σπουδαστή, ασχέτως από την ηλικία. Να πληρώνονται οι σπουδαστές με τις Συμβάσεις Εργασίας που έχει ο κάθε κλάδος και όχι με τα ψίχουλα που δίνει ο ΟΑΕΔ και οι εργοδότες. Να ασφαλίζονται κανονικά οι σπουδαστές στην πρακτική τους άσκηση.