Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Tο τσάκισμα του λαού!!.Παραπάνω από δυόμιση εκατομμύρια άτομα κάτω από το όριο της φτώχειας

Και εδώ που τα λέμε, η Εκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποκαλύψει τη ληστεία των εργατών, των άλλων φτωχών - λαϊκών στρωμάτων από το κεφάλαιο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση σε όφελός του. Να τι αναφέρει: «Στην 4ετία 2010 - 2013 οι μέσες ονομαστικές αποδοχές συρρικνώθηκαν σε ποσοστό 18,9% και οι κατώτατες αποδοχές 19,9%. Στο 25,2% φτάνει η συρρίκνωση
των "πραγματικών αποδοχών"», δηλαδή μετά από τα μέτρα φοροαφαίμαξης σε μισθούς και συντάξεις. «Το 23,1% του πληθυσμού της χώρας ή 914.873 νοικοκυριά με συνολικό αριθμό μελών 2.535.700 άτομα βρίσκονται πλέον κάτω από το επίσημο όριο της σχετικής φτώχειας (6.600 ευρώ το άτομο)». Εξαθλίωση! Πώς να μη χαίρονται οι καπιταλιστές; Μόνο που δε ζητωκραύγαζαν προχτές μετά τη νέα μείωση κατά 3,9% των εργοδοτικών εισφορών. Συμβολή στην κερδοφορία τους είναι, αλλά τα ασφαλιστικά ταμεία στραγγαλίζονται. 
Να γιατί λέμε: Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση δεν υπάρχει. Μονόδρομος για το λαό η οργάνωση της εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, της λαϊκής συμμαχίας με ενίσχυση του ΚΚΕ, για να μπουν εμπόδια τώρα, για την αποδέσμευση, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική - λαϊκή εξουσία.