Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενου στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Την απόλυση τραυματιοφορέα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η διοίκηση του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», δύο ώρες μετά τη λήξη της στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι με αίτημα τη διατήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης του συναδέλφου τους. Αύριο Σάββατο, θα πραγματοποιήσουν παράσταση
διαμαρτυρίας και τη Δευτέρα νέα στάση εργασίας με καθολικό κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του νοσοκομείου.
Την Πέμπτη στο πλευρό τους, βρέθηκαν μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Πολίχνης. Στη γενική συνέλευση χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Βούρτσας υποψήφιος Δήμαρχος Παύλου Μελά με τη Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνοντας ότι ο αγώνας των εργαζομένων του "Παπαγεωργίου" πρέπει να αγκαλιαστεί από όλον το λαό της περιοχής γιατί είναι αγώνας για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που θέλει την Υγεία πανάκριβο εμπόρευμα απλησίαστο για τη λαϊκή οικογένεια. Συνεχίζοντας, κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων αλλά και των δημάρχων και των περιφερειαρχών που δεν παίρνουν θέση για τα προβλήματα της Υγείας, αλλά και γίνονται όχημα για την ιδιωτικοποίηση της.
Στην κινητοποίηση επίσης πήραν μέρος και απεργοί της "Κόκα Κόλα" που βρίσκονται στον 7ο μήνα του απεργιακού τους αγώνα ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο του εργοστασίου και συνεχίζουν με μαζικότητα και αποφασιστικότητα μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων τους.