Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΜΑΣ: Σχόλιο για τα δημοσιεύματα που μιλούν για διαγραφές των «αιώνιων» φοιτητών

Σχόλιο για τα δημοσιεύματα που μιλούν για διαγραφές των «αιώνιων» φοιτητών από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ.
Το σχόλιο έχει ως εξής:
«Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν διάφορα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ σύμφωνα με τα οποία το Υπουργείο Παιδείας, βάση του νόμου-πλαισίου, καλεί τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ να διαγράψουν από την αρχή της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς τους
φοιτητές και σπουδαστές που έχουν εισαχθεί μέχρι και το 2006. Όπως υπολογίζουν, μιλάμε περίπου για 180.000 φοιτητές.
Η απόφαση αυτή του Υπουργείου είναι απαράδεκτη!
Μιλάνε προκλητικά για "αιώνιους φοιτητές" την ώρα που χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν μακρυά από τα σπίτια τους, αναγκάζονται να επιστρέψουν και να πηγαίνουν στις σχολές τους μόνο για την εξεταστική επειδή δεν αντέχουν να πληρώνουν νοίκια.
Μιλάνε προκλητικά για "αιώνιους φοιτητές" την ώρα που χιλιάδες φοιτητές αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους και δεν μπορούν απρόσκοπτα να τις ολοκληρώσουν.
Μιλάνε προκλητικά για "αιώνιους φοιτητές" την ώρα που χιλιάδες φοιτητές έρχονται αντιμέτωποι με απειλές για κατασχέσεις σπιτιών, που τους κόβουν το ρεύμα, το νερό και για να μπορέσουν να σπουδάσουν "ματώνουν".
Η απόφαση του Υπουργείου, στερεί το δικαίωμα των παιδιών των φτωχών λαϊκών οικογενειών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Αν η κυβέρνηση θέλει να τελειώνουν όλοι οι φοιτητές και σπουδαστές έγκαιρα τις σπουδές τους, να εξασφαλίσει ότι όλοι θα σπουδάζουν απρόσκοπτα. Ότι όλοι θα έχουν δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορές, αναλώσιμα, ότι κανείς δεν θα αναγκάζεται να δουλέψει για να σπουδάσει, ότι οι οικογένειες δεν θα "στενάζουν" για να σπουδάσουν το παιδί τους!
Να διαγράψουμε την πολιτική κυβέρνησης -ΕΕ- μονοπωλίων που γονατίζει εμάς και τις οικογένειές μας!
Προειδοποιούμε:
Δεν θα επιτρέψουμε κανένας φοιτητής να διαγραφεί!».