Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Οι επιτροπές αγώνα Κάστρου, Αγ. Αλεξιωτισσας, Λαγγουρα, Γηροκομείου και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας διεκδίκησαν εμβολιασμό μικρού παιδιού ανασφάλιστων και μακροχρόνια ανέργων γονέων

Οι επιτροπές αγώνα Κάστρου, Αγ. Αλεξιωτισσας, Λαγγουρα, Γηροκομείου και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας έκαναν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας και διεκδίκησαν εμβολιασμό μικρού παιδιού ανασφάλιστων και μακροχρόνια ανέργων γονέων στο
Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου, αρνήθηκαν τον δωρεάν εμβολιασμό του 

παιδιού. Κατόπιν αυτού, ζήτησαν συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Θρασκια Νίκο.

Έκαναν γνωστό στο Διοικητή ότι ο Γ.Γ. Της ΑποκεντρωμένηςΔιοίκησης της Περιφέρειας και περιφερειάρχης της 6ης ΥΠΕ κ. Κατσίβελος διαβεβαίωσαν σε επανειλημμένες διεκδικήσεις  στην περιφέρεια ότι τα εμβόλια γίνονται δωρεάν στα Νοσοκομεία όπως λέει διαρκώς ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης.
Ο Διοικητής του Κραμανδανειου δεν διέψευσε τα παραπάνω, αλλά επικαλέστηκε ότι δεν υπάρχουν 
εμβόλια στη Υπηρεσία Υγιεινής οπότε , ενώ το Νοσοκομείο είναι κέντρο εμβολιασμού δεν μπορεί να κάνει δωρεάν εμβόλια. Μετά την έντονη διαμαρτυρία των επιτροπών του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας και του γονέα, ο Διοικητής προφέρθηκε να αντιμετωπίσει μεμονωμένα το πρόβλημα εμβολιασμού αυτού του παιδιού δίνοντας χρήματα από την τσέπη του για την αγορά του εμβολίου.
Οι επιτροπές και ο γονέας αρνήθηκαν αυτή τη λύση και του έκαναν γνωστό ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την οριστική λύση του προβλήματος των εμβολίων που είναι δικαίωμα για κάθε παιδί.