Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου: ΕΕ και διοίκηση Παχατουρίδη εμπαίζουν τους άνεργους

Την ΕΕ, την κυβέρνηση, τη Διοίκηση Παχατουρίδη, τα κόμματα και τις δημοτικές παρατάξεις του ευρωμονόδρομου, καταγγέλλει η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου, με αφορμή το σεμινάριο - φιέστα για την ανεργία που διοργανώνεται στο Περιστέρι από την ΕΕ και το Δήμο. 
Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου σημειώνει:
«Έρχονται στην πόλη της φτώχειας και της ανεργίας για να στήσουν το χορό
μιας νέας κοροϊδίας μέσα στα ερείπια που έχει δημιουργήσει η δική τους πολιτική.
Όλοι αυτοί που βαδίσανε χέρι – χέρι για να εφαρμοστεί πιστά η πολιτική των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, της διάλυσης της Υγείας και της Παιδείας, των χαρατσιών της ανταποδοτικότητας και της καταστολής, έρχονται τώρα να εκμεταλλευτούν την απελπισία και την ανέχεια χιλιάδων οικογενειών, μοιράζοντας ψίχουλα και ψεύτικές ελπίδες.
Προσπαθούν να εξωραΐσουν την εικόνα της ΕΕ, της λυκοσυμμαχίας των μονοπωλίων, που έπνιξε στη φτώχεια και την ανεργία τους λαούς της Ευρώπης και τώρα απειλεί με πολεμικές επεμβάσεις για να ξεπεράσει την κρίση της. Θέλουν να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια στην αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση και ευημερία μέσα στην ΕΕ και να αποκρύψουν τον βαθιά αντιλαϊκό και αντιδραστικό της χαρακτήρα.
Τώρα λένε ότι η ΕΕ ενδιαφέρεται για τους άνεργους και χρηματοδοτεί προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Η αλήθεια είναι ότι η ΕΕ στηρίζει τους μεγάλους επιχειρηματίες αντί για τους άνεργους.
Τα προγράμματα της δήθεν κατάρτισης για τους νέους είναι προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας για να προσφέρουν νέα φτηνή εργατική δύναμη στους καπιταλιστές. Η απλήρωτη εργασία και στα 5μηνα προγράμματα των Δήμων είναι καθεστώς.
Η ΕΕ αξιοποιεί την ανεργία για να συντρίψει μισθούς, εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις. Ο κ. Παχατουρίδης που ισχυρίζεται ότι είναι "ανεξάρτητος" και "αντιμνημονιακός" έχει εφαρμόσει στο Περιστέρι με χαρακτηριστική συνέπεια αυτή την αντεργατική πολιτική. Είναι συνένοχος με τους υπόλοιπους εκπροσώπους της λυκοσυμμαχίας, σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, για την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που διαλύσανε τη ζωή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.
Φτάνει πια η κοροϊδία. Να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων. Να πάρουμε τις τύχες στα δικά μας χέρια.
Άνεργε, εργάτη, νέα και νέε
Γύρισε την πλάτη σ' αυτούς που υπόσχονται αιώνια φτώχεια και ανεργία για να πλουτίζουν τα μονοπώλια. Δυνάμωσε τη Λαϊκή Συμμαχία που παλεύει για τη ρήξη και την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.
Πάρε τώρα θέση ευθύνης συμμετέχοντας στους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Οργανώσου στα ταξικά συνδικάτα, τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις και τις λαϊκές επιτροπές για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τη ζωή μας και τη ζωή των οικογενειών μας. Για να μην μείνει κανένας μόνος του στην κρίση.
Τώρα παίρνουμε μέρος όλοι στον αγώνα για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων».