Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Η αντιλαϊκή πολιτική πέρασε πιο εύκολα γιατί είχε πλειοψηφίες δήμων στο πλευρό της

Σε υπηρεσίες του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη περιόδευσαν χτες το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος και το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιάννης Μανουσογιαννάκης.
Μιλώντας στους εργαζόμενους των τεχνικών συνεργείων, ο Γ. Μανουσογιαννάκης, τους κάλεσε μπροστά στις τριπλές εκλογές, να κρίνουν ενιαία την αντιλαϊκή πολιτική που

εφαρμόζεται από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις, τους δήμους και τις περιφέρειες: «Τα ζείτε καθημερινά» τόνισε, «όποιος συνταξιοδοτείται δεν αναπληρώνεται με εργαζόμενο μόνιμης και σταθερής εργασίας, αλλά με 5μηνα, 3μηνα και με μισθούς 490 ευρώ. Μόνο το ΚΚΕ αντιπαρατίθεται συνολικά με αυτήν την πορεία.
Η πολιτική αυτή έγινε κατορθωτό να εφαρμοστεί με τις λιγότερες αντιδράσεις, επειδή οι κυβερνήσεις είχαν στο πλευρό τους συνδικάτα και πλειοψηφίες σε δήμους και περιφέρειες. Πρέπει να βγουν τα σωστά συμπεράσματα και να μην παγιδευτούν οι εργαζόμενοι σε νέα σχήματα δήθεν "ακομμάτιστα" και "άφθαρτα".
Οι παράδεισοι που μας υπόσχονταν μπαίνοντας στην ΕΕ, αποδείχτηκαν κόλαση για τους λαούς. Κάθε μέρα αποδεικνύεται ότι η λυκοσυμμαχία της ΕΕ υπάρχει για να καταδυναστεύει τους λαούς, κάτι που γίνεται σε όλες τις χώρες: δεν αποτελεί εξαίρεση η Ελλάδα στην προσπάθεια για εξασφάλιση φτηνών εργατών ώστε να κερδίζει περισσότερα το μεγάλο κεφάλαιο».
Ο Στ. Μπενετάτος

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης κάλεσε τους εργαζόμενους να βάλουν φρένο σ' αυτόν τον κατήφορο, με αγώνες αλλά και με την επιλογή τους στην κάλπη: «Με την ψήφο σας να καταδικάσετε τα κόμματα που είναι υπεύθυνα για τη σημερινή κατάσταση και τους εκπροσώπους τους στην Τοπική Διοίκηση ενισχύοντας το ΚΚΕ που παλεύει ενάντια σε αυτήν την πολιτική. Κυρίως να βοηθήσετε και μέσα από την κάλπη για να δημιουργηθεί η συμμαχία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που θα διεκδικήσει την εξουσία. Ετσι θα μπει τέλος σ' αυτήν την κατάσταση: με την κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας. Οι άλλες δυνάμεις δεν αντιδρούν επί της ουσίας στα αντιλαϊκά μέτρα, γιατί έχουν την ίδια αντίληψη με τη σημερινή κυβέρνηση και την ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ τσακώνονται για το ποιος θα κάνει καλύτερα την ίδια δουλειά».
Ο Στέλιος Μπενετάτος, αναφερόμενος στην πολιτική που ασκείται στην Τοπική Διοίκηση τόνισε ότι «οι δήμοι ήταν πιλότοι στην κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με τα διάφορα προγράμματα απασχόλησης που σήμερα γενικεύονται και γίνονται καθεστώς». Οπως είπε, «ο λαός πρέπει να βρεθεί στο προσκήνιο και να σπάσει την απογοήτευση και τη μοιρολατρία ότι τίποτα δεν αλλάζει. Αυτό θα γίνει μόνο με την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού. Στις προηγούμενες εκλογές ενισχύθηκε σημαντικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατάλαβε κανένας την εκλογική αυτή δύναμη στον τόπο δουλειάς; Ολες οι εξελίξεις σήμερα καταδεικνύουν το δίκιο της πρότασης του ΚΚΕ για την κοινωνικοποίηση του τεράστιου πλούτου που παράγεται από τους εργαζόμενους. Η ψήφος στο ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι ψήφος αγώνα και διεκδίκησης».