Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευημερία των πολιτών.!!.125 εκατομμύρια άτομα αναγκάζονται να ζουν με τον κίνδυνο της φτώχειας

Για ποιους πολίτες ακριβώς μιλάνε; Για εμάς; Γιατί εμείς αυτό που βλέπουμε είναι μισθούς και συντάξεις να κόβονται, να μην έχουμε δικαίωμα ούτε να πάμε στον γιατρό, αν δεν έχουμε λεφτά να πρέπει να πληρώνουμε για να τελειώσουμε το σχολείο-πόσο μάλλον για σπουδές. Βλέπουμε το μαύρο παρόν και μέλλον της ανεργίας ή της απλήρωτης δουλειάς στην καλύτερη περίπτωση, βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο να ζει στους δρόμους, κάτω από το όριο της φτώχειας. Στην ΕΕ της… ευημερίας σχεδόν
125 εκατομμύρια άτομα αναγκάζονται να ζουν με τον κίνδυνο της φτώχειας και στέρησης βασικών αγαθών ενώ τα 27 εκατομμύρια φτάνουν οι άνεργοι.
Και μάλιστα αυτή η κατάσταση δεν ξεκίνησε με την κρίση, όπως μας παρουσιάζουν. Οφείλεται στην πολιτική που ακολουθείται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και κάθε κράτους χωριστά, που στόχο έχει την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλίων, πράγμα που αντικειμενικά έρχεται σε κόντρα με την “ευημερία” των λαών. Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει ευημερία του κεφαλαίου.
Το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων, που μας λένε ότι γίνεται αναγκαστικά τώρα λόγω κρίσης, αποτελεί βασικό σκοπό τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και κάθε μορφής της εξουσίας των καπιταλιστών, είτε βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης, είτε σε περίοδο “ανάπτυξης” (πάντα για το κεφάλαιο). Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όλες οι κατευθύνσεις και αποφάσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, έχουν καθοριστεί πολύ πριν να ξεσπάσει η κρίση.
Ακόμη περισσότερο, αυτή η κατάσταση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, όπως μας λένε, αλλά όλα τα καπιταλιστικά κράτη, παρά τις επιμέρους διαφορές που αντικειμενικά υπάρχουν.
________________
Το ήξερες ότι…
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Γερμανίας (για την οποία ακούμε τα καλύτερα από άποψη ευκαιριών και επιπέδου ζωής) όπου 12 εκατομμύρια Γερμανοί ζουν στο όριο ή κάτω απ’ το όριο της φτώχειας, το 9,3% του πληθυσμού για να επιβιώσει εξαρτάται από κρατικά επιδόματα, 1,5 εκατομμύριο Γερμανοί σιτίζονται σε συσσίτια, πάνω από 7 εκατομμύρια εργαζόμενοι απασχολούνται με λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα…