Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ιμπεριαλιστική Επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Η φονική μηχανή της ΕΕ ζεσταίνεται ξανά!

Καταδικάστε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με τη συμμετοχή και της χώρας μας σ’ αυτή. Μια επέμβαση που πραγματικό στόχο έχει την προάσπιση των συμφερόντων των γαλλικών και ευρωενωσιακών μονοπωλίων στην περιοχή.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι μια χώρα πλούσια σε πρώτες ύλες (διαμάντια, χρυσό, πετρέλαιο, ουράνιο, αγροτικά
προϊόντα, υδάτινους πόρους), η οποία ήταν Γαλλική αποικία μέχρι το 1960. Ο λαός της ζει σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης, όπως και η πλειοψηφία των λαών της Αφρικανικής Ηπείρου. Στην συγκριμένη χώρα αλλά και ευρύτερα στην περιοχή υπάρχουν και συγκρούονται ισχυρά μονοπωλιακά συμφέροντα.
Ήδη ο Γαλλικός στρατός έχει αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στην χώρα, οι οποίες θα ενισχυθούν και με άλλες από την Ε.Ε., μετά από απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Δεν έπιασε ο πόνος ξαφνικά τους καπιταλιστές και τις αστικές τάξεις των Ευρωπαϊκών χωρών για τη “δημοκρατία” και τα “ανθρώπινα δικαιώματα” που δήθεν καταπατούνται με αφορμή τις εμφύλιες συγκρούσεις που διεξάγονται στην περιοχή. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου οι ίδιες οι κυβερνήσεις των καπιταλιστών εξοπλίζουν και ενισχύουν στο εσωτερικό άλλων χωρών διάφορες δυνάμεις που προκαλούν σφαγές και τρομοκρατούν τον λαό. Αξιοποιούν υπαρκτές και ανύπαρκτες διαφορές, υποδαυλίζουν θρησκευτικές ή άλλες αντιπαραθέσεις με στόχο να παρέμβουν για να διαμορφώσουν τις εξελίξεις όπως τους βολεύουν. Τα ίδια επιχειρήματα αξιοποίησαν για να εξαπολύσουν μαζί με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεκάδες επεμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια για να διασφαλίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων, τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς ενέργειας (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία). Κάθε λαός έχει δικαίωμα να καθορίζει ο ίδιος το μέλλον του και το δρόμο ανάπτυξης που θα ακολουθήσει.

Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία  δρουν μια σειρά μονοπώλια, όπως η ΤΟΤΑL, η AREVA, η France Telecom, η CASTEL. Οι στρατιωτικές δυνάμεις που ήδη βρίσκονται στη χώρα και αυτές που θα τις ενισχύσουν, αυτά τα συμφέροντα και άλλα πηγαίνουν να περιφρουρήσουν. Αυτή είναι η βασική αποστολή των στρατιωτικών δυνάμεων που αναπτύσσει η Ε.Ε. στα πλαίσια της «Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας». Αυτό το ρόλο παίζει η ανάπτυξη στρατηγείων, όπως αυτό στη Λάρισα. Αυτό τον ρόλο επίσης παίζουν και τα λεγόμενα EU Battle Groups (τακτικοί σχηματισμοί μάχης της Ε.Ε.). Σε ένα τέτοιο Τακτικό Σχηματισμό Μάχης, τη δύναμη HELBROC (Hellas, Bulgaria, Romania, Cyprus), συμμετέχει η Ελλάδα ως έθνος – πλαίσιο (βασική δύναμη). Αυτή είναι η Ε.Ε. Μια λυκοσυμμαχία που υπερασπίζεται των συμφέροντα των μονοπωλίων, που διεξάγει καθημερινό πόλεμο στους λαούς των χωρών της με το τσάκισμα των εργατικών–λαϊκών δικαιωμάτων, που εξοπλίζεται και προετοιμάζεται στρατιωτικά για να επέμβει όπου γης για να προασπίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, να κατακτήσει καλύτερες θέσεις σε σχέση με ανταγωνιστικά ιμπεριαλιστικά κέντρα. Η Ε.Ε. δεν αλλάζει, δεν εξανθρωπίζεται.

Η Ελληνική κυβέρνηση εμπλέκει ενεργά την χώρα στους επικινδύνους σχεδιασμούς. Ήδη ενεργοποιήθηκε το στρατηγείο στη Λάρισα, ως τμήμα του Ευρωπαϊκού μηχανισμού επεμβάσεων με Γάλλο διοικητή και Έλληνα επιτελάρχη. Ήδη επιβεβαιώνεται ότι το ΓΕΣ προχωρά σε επείγουσες μεταθέσεις ελλήνων αξιωματικών και φαντάρων, που υπηρετούν τη θητεία τους στη Λάρισα για να μπει σε πλήρη λειτουργία το στρατόπεδο. Η κυβέρνηση θέτει στην υπηρεσία των δολοφόνων ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. παιδιά του Ελληνικού λαού. Αυτό δεν πρέπει να περάσει. Με αυτές τις εξελίξεις χάθηκαν και τα τελευταία προσχήματα από τις δήθεν  δεσμεύσεις της κυβέρνησης και  του Υπουργού εξωτερικών περί «μη άμεσης εμπλοκής» της Ελλάδας στην επέμβαση. Όλοι φυσικά κατανοούν ότι εμπλοκή δεν είναι μόνο η αποστολή στρατευμάτων στη μάχη.  Όλοι καταλαβαίνουν ότι το συγκριμένο στρατηγείο θα παίζει τον κύριο ρόλο στην προετοιμασία της επέμβασης, στην  εκπαίδευση δυνάμεων και στο συντονισμό της επιχείρησης. Με απλά λόγια, χωρίς το συγκριμένο στρατηγείο στην Ελλάδα η επιχείρηση θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί.
Είναι προκλητική η λογική που προβάλλουν στελέχη της κυβέρνησης αλλά και διάφορα  ΜΜΕ για την ανάγκη συμμετοχής–εμπλοκής της Ελλάδας στην επέμβαση και γενικά στις εξελίξεις στην περιοχή. Πέρα από το επιχείρημα των συμμαχικών υποχρεώσεων της Ελλάδας απέναντι σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, προβάλλουν την επιχείρηση σαν ευκαιρία για την προβολή των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων αλλά και την αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας στην περιοχή. Φτάνουν στο σημείο χυδαία να λένε ότι η Ελληνική συμμετοχή θα βοηθήσει στο να αποτραπούν νέα κύματα μετανάστευσης να φτάσουν στη χώρα. Η εργατική τάξη της χώρας μας αλλά και όλοι οι εργάτες του κόσμου να μη δεχτούν την πολιτική της κυβέρνησης που εμπλέκει τη χώρα σε πόλεμο ενάντια στον κεντροαφρικανικό λαό. Το κοινό μέλλον βρίσκεται στην προοπτική κάθε λαός να πάρει τον πλούτο που παράγει στα χέρια του. Οι σάπιες αξίες που προβάλλουν οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους είναι βουτηγμένες στο αίμα και πρέπει να προκαλούν μίσος και οργή σε κάθε παιδί εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Η Ελληνική κυβέρνηση εμπλέκει ενεργά την χώρα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς. Ήδη ενεργοποιήθηκε το στρατηγείο στη Λάρισα, ως τμήμα του Ευρωπαϊκού μηχανισμού επεμβάσεων με Γάλλο διοικητή και Έλληνα επιτελάρχη.





Η Ελληνική κυβέρνηση για λογαριασμό των καπιταλιστών συμμετέχει ενεργητικά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επιδιώκει μερίδιο από τη λεία. Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μπλέκουν  τον ελληνικό λαό και τη νεολαία στους ανταγωνισμούς αυτούς. Παραχωρούν στρατιωτικές υποδομές και τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Αποδεικνύεται ότι η συμμετοχή στην Ε.Ε, το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς αποτελούν μόνιμη εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Οι “αξίες” της Ε.Ε, οι “ελευθερίες” που “κατοχυρώνει”, μεταξύ των οποίων η ελευθερία να επεμβαίνει με τα όπλα όπου επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, είναι εχθρικές για τις  ανάγκες και τα συμφέροντα των λαών.
Ιδιαίτερη ευθύνη έχουν όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποδέχονται το μονόδρομο της Ε.Ε, στήριξαν τη δημιουργία του Ευρωστρατού, προσπαθούν να κρύψουν τον πραγματικό της χαρακτήρα και να πείσουν τον λαό ότι με αυτές στην κυβέρνηση μπορεί να φυσήξει νέος, πιο φιλολαϊκός άνεμος στη Ευρώπη. Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν αυτοί που χαιρέτησαν το “νέο άνεμο Ολάντ” που θα φύσαγε στην Ευρώπη. Αυτός ο νέος άνεμος όμως έχει μυρωδιά από αίμα και δυστυχία σήμερα από την Αφρική, χθες από στη Συρία, αύριο από όπου θα σημάνει προσκλητήριο το κεφάλαιο και τα μονοπώλια.

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καλεί τους νέους και τις νέες, τους νεολαιίστικους φορείς και ιδιαίτερα τη στρατευμένη νεολαία, να καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προετοιμαζόμενη επέμβαση της Ε.Ε. ενάντια στην Κεντροαφρικανική δημοκρατία και τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στα σχέδια αυτά.
Να απαιτήσουν από την κυβέρνηση:
Καμία διευκόλυνση στην Ε.Ε, το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.
Κανενός είδους ενεργοποίηση του ευρωΝΑΤΟϊκό Στρατηγείου στη Λάρισα, να μη διατεθεί καμία υποδομή που βρίσκεται στη χώρα μας για την οργάνωση και τον σχεδιασμό της πολεμικής επιχείρησης της ΕΕ.
Να μην διατεθεί κανένας φαντάρος σε οποιαδήποτε υπηρεσία προετοιμασίας και υποστήριξης της επέμβασης, στο Στρατηγείο στη Λάρισας και οπουδήποτε αλλού.
Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.