Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΠΑΣΥ: Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στον εορτασμό του Κιλελέρ στις 9 Μάρτη

Αγωνιστικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες για τον εορτασμό του Κιλελέρ απευθύνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση.
Καλεί τους χιλιάδες αγρότες από όλη τη χώρα, που μετέτρεψαν την αγανάκτηση σε οργανωμένη αγωνιστική δράση ενάντια στα μέτρα ξεκληρίσματος από ΕΕ – κυβέρνηση, να ανταποκριθούνστο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων και να συμμετέχουν μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 104ης επετείου του Κιλελέρ στις 9 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Μνημείο.
Ολόκληρο το κάλεσμα της ΠΑΣΥ έχει ως εξής:

«Χαιρετίζουμε το μεγαλειώδη αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, με τα δεκάδες αγωνιστικά μπλόκα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν. Συνεχίζουμε μαζικά το δρόμο της πάλης και τιμάμε αγωνιστικά τα 104 χρόνια ξεσηκωμού των κολίγων ενάντια στους τσιφλικάδες, που αντιστοιχούν στα σημερινά μονοπώλια που μας ξεζουμίζουν!
Καλούμε τους χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες από όλη τη χώρα, που μετέτρεψαν την αγανάκτηση σε οργανωμένη αγωνιστική δράση ενάντια στα μέτρα ξεκληρίσματος από ΕΕ – κυβέρνηση, να πάρουν μαζικά μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 104ης επετείου του Κιλελέρ στις 9 Μάρτη 2014.
Θα είναι η καλύτερη απάντηση στο ταξικό προσωπείο της κυβέρνησης, που φρόντισε να εξασφαλίσει φτηνό ρεύμα και συνολικά φτηνή ενέργεια στους βιομηχάνους, όχι όμως και στην αγροτιά, για την οποία έχει άλλα μέτρα και σταθμά. Έχει τα άγρια νέα μέτρα της ΚΑΠ 2014-2020 μαζί με τη φορολογική καταιγίδα, προκειμένου να προωθήσει το στόχο για τη συγκέντρωση γης και παραγωγής στις καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις με παράλληλη καταστροφή των μικρών και μεσαίων αγροτικών νοικοκυριών.
Η ΠΑΣΥ καλεί να τιμήσουμε αγωνιστικά την επέτειο του Κιλελέρ, όσοι συσπειρωθήκαμε με το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, φτιάξαμε τις δικές μας τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές σε κάθε περιοχή, πήραμε μέρος σε κινητοποιήσεις στις Περιφέρειες, Εφορίες, στον ΕΛΓΑ, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στις Τράπεζες, κ.ά., στο μαζικό συλλαλητήριο στην AGROTICA και στην πρωτόγνωρη σε συμμετοχή συγκέντρωση στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα & στη μαχητική πορεία στη Βουλή. Να πορευτούμε αποφασιστικά στα ίδια βήματα με τους τότε κολίγους. Να αντιπαλέψουμε τους σημερινούς μας εκμεταλλευτές και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, που μας διώχνουν από τα χωράφια μας. Να μη συμβιβαστούμε στη φτώχεια και εξαθλίωση που μας οδηγούν!
Το συλλαλητήριο των Αγροτικών Μπλόκων στο Κιλελέρ είναι το επόμενο αγωνιστικό βήμα πανελλαδικού συντονισμού της φτωχομεσαίας αγροτιάς όλης της χώρας. Ταυτόχρονα οι αγώνες μας να δυναμώσουν ακόμη πιο πολύ, ενάντια στις πολιτικές που μας αφανίζουν, να βάλουν φραγμό στα χειρότερα, να έχουν προοπτική και να αποτελέσουν αφετηρία της πάλης μας για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, ενάντια στο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.
Αυτός θα' ναι ο πραγματικός φόρος τιμής στους τότε κολίγους και τους αγώνες τους και όχι κάποιοι από τα "μνημόσυνα υποκρισίας" αυτών, που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν πολιτικές σε βάρος της πλειοψηφίας της αγροτιάς. Όπως και αυτών που "συνεορτάζουν μαζί τους" από τα "απομεινάρια" των ανύπαρκτων αγωνιστικά συμβιβασμένων ηγεσιών των ΠΑΣΕΓΕΣ – ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ, που από νεκροθάφτες των αγώνων της αγροτιάς - με τις πλάτες που έβαζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια για το πέρασμα των αντιαγροτικών πολιτικών - προσπαθούν σήμερα με διάφορες "Πρωτοβουλίες" να χριστούν αναγεννητές των δικών τους παραμάγαζων.
Είναι αυτοί που ταΐζονται με εκατομμύρια ευρώ, από τις δικές μας εισφορές στον ΕΛΓΑ. Είναι αυτοί που προέβαλαν γενικόλογα αιτήματα ή περιορίστηκαν μόνο στο κράτημα λογιστικών βιβλίων, αυτοί που δεν προστατεύουν την επιβίωση των μικρών & μεσαίων αγροτών, που δεν συγκρούονται με την ΚΑΠ της ΕΕ που μας καταστρέφει και στηρίζουν ουσιαστικά την πολιτικής της ΕΕ που μας εξοντώνει.
Δεν μπορούν πλέον να μας ξεγελάσουν, ούτε και οι προσπάθειες της συγκυβέρνησης να συγκρατήσει την αγανάκτηση της φτωχομεσαίας αγροτιάς, επιχειρώντας επικοινωνιακά να παρουσιάσει "το μαύρο άσπρο". Δεν μας ξεγελούν επίσης, οι δήθεν "διαφοροποιήσεις" τοπικών κυβερνητικών βουλευτών στη φορολόγηση με Νόμο, που οι ίδιοι ψήφισαν από το 2012, κ.ά., είναι υποκρισία και φαρισαϊσμός.
Το αγροτικό κίνημα εκφράζεται γνήσια από τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους, από τις Επιτροπές Αγώνα των Μπλόκων σε όλη τη χώρα και καμιά σχέση δεν έχει με αυτούς, που τους μπουκώνουν με χρήμα για να χειροκροτούν τις πολιτικές ΕΕ και κυβερνήσεων, που μας ξεκληρίζουν!
Η αντίδρασή μας σημαίνει δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων σε κάθε χωριό, φτιάξιμο νέων εκεί που δεν υπάρχουν, αγωνιστικές Ομοσπονδίες, τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές, πανελλαδικός συντονισμός στην κατεύθυνση σύγκρουσης με τις πολιτικές ξεκληρίσματός μας.
Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά, να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων και να συμμετέχει μαζικά στον αγωνιστικό Γιορτασμό του Κιλελέρ στις 9 Μάρτη!
Οι συντονισμένοι αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς και η κοινωνική συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών, που πολλαπλάσια από άλλες φορές εκδηλώθηκε στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή την επίθεση και στην πορεία να την ανατρέψει ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης σε όφελος της λαϊκής ευημερίας.
Όλοι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 104ης επετείου του Κιλελέρ στις 9 Μάρτη 2014 στις 12 το μεσημέρι στο Μνημείο.
Για να παράγουμε με βάση τις ανάγκες του λαού μας, χωρίς περιορισμούς και χαράτσια ΕΕ & συγκυβέρνησης».